|

Gull, bronse og bronse i sprint-NM

Glade medaljevinnere fra IF Frøy. Fra venstre Henrik Farstadvoll, Oda LaForce og Martin Farstadvoll. Foto: Jørn Michalsen

IF Frøy dominerte sprintdistansen for seniorer da NM i terreng startet på Lillehammer torsdag. Det ble gull til Martin Farstadvoll og bronse til Henrik Farstadvoll og Oda LaForce.

Sprint er en morsom øvelse både for utøvere og publikum, men dessverre har den ikke vært arrangert ofte de siste årene. På Lillehammer var dette lagt inn som første øvelse, med veldig god deltakelse fra IF Frøy.

I kvinneklassen lå både Oda LaForce og Helena Nyhus an til finaleplass, men dessverre falt Helena i det siste bakken. Oda var derfor eneste frøyer i finalen. Hun hadde ingen mulighet til å ta gullet, men sikret en klar og meget god tredjeplass. Inger Bøer Jacobsen ble norsk mester, mens Lisa Kristine Jorde kom inn som nummer to.

I herreklassen var det til slutt brødrene Henrik og Martin Farstadvoll. I prologen og i de første heatene virket Patrick Kristoffersen fra Ullensaker overlegen, men i finalen måtte han gi tapt for en meget sterkt Martin. Henrik kunne ta bronsemedaljen samtidig som han så at broren ble norsk mester.

I sprint er det ingen juniorklasse – alle fra 17 år og oppover konkurrerer sammen. Fredag fortsetter NM med sprint for barn og ungdom. Lørdag er det rundbane (XCO) og søndag kortbane (XCC). Frøy er godt representert alle dagene.