God innsats i ungdoms-EM av Martin og Emil

Emil takler Rockgarden fint.

Martin Bringsjord i gutter 13 og Emil August Longva i gutter 16 fra IF Frøy var to av seks norske deltakere i årets ungdoms-EM i terreng. De leverte begge en solid innsats.

Martin i fint driv ned det siste stipartiet.

Det ble konkurrert i alderen 13-16 år, og i dobbeltklasser i de innledende rundene og i enkelt klasser på hovedøvelsen XCO. Mesterskapet gikk i fjellene i Barga nord for Lucca i Italia.

Veien til «finalen» går gjennom en Time Trail (TT) der tre  utøvere (to gutter og en jente) teller som et lag. Summen av deres tider danner seeding for nasjonsstafetten. Her sykler alletrev  samme runden, og etappetidene danner igjen grunnlag for seeding til XCO.

Både Martin og Emil August kom seg respektabelt gjennom TT. Martins lag (U15) endte på 40. plass i stafetten, mens Emils lag(U17) ble nr. 15. Martin  klatret på sin andre etappe 10 plasser for sitt lag!    Emil fikk den krevende 1. etappen på sitt lag, og mestret den bra. Med 140 lag til start, klarte han å holde seg unna knall og fall og kunne sende sin sykkelvenn Peder (fra Asker)ut som nr 15. Laget holdt denne  sterke plasseringen til mål.

På XCO lørdag,  var Martin seedet som nr 38, takket være god stafettetappe. Martin syklet smart og taklet dels krevende «føre» Masse regn natten før gjorde løypa litt vrien. Martin endte til slutt på 38.plass (95 til start), og var godt fornøyd med å ha slått alle svensker. Kun en nordmann og danske var bedre.

Emils XCO ventet til søndag. Da var sola og varmen tilbake i vakre Nord-Toscana. Emil , seedet som nr 35, skjerpet og klar på 5. rad. Totalt 138 ryttere. Emil fikk en litt vrien start med massefall rett i front.. og mistet mange plasser. Etter dden første av i alt fem  runder lå han helt nede på 53. plass.

Derfra og inn fikk han god flyt, og holdt samme fart som topp 10, og  plukket ryttere der det var mulig å passere i den teknisk krevende og varmeutsatte løypa. 22. plass ble resultatet, og 3. beste skandinaver.

Også Emil knuste alle svensker, som forøvrig stilte med en av EMs største tropper.

De benyttet anledningen til å markedsføre neste års EM Youth i  Jønkjøping. En gyllen mulighet for stor norsk tropp, og en flott anledning for unge ambisiøse ryttere å  skaffe seg erfaring med store felt, og få  være endel av et mesterskap som  får mtb til å skinne litt ekstra.  IF Frøy planlegger alt for et felles opplegg dit i begynnelsen av august 2024.

Til da gratulerer vi Martin og Emil August med strålende EM innsats i Italia.