|

Embret var skuffet etter hardt VM-ritt

VMs fellesstart hadde tøffe og teknisk krevende runder i Glasgow sentrum. Her er Embret Svestad-Bårsdseng i en av de mange 90-graders svingene.

Embret Svestad-Bårdseng var skuffet etter VM-rittet i U23 fellesstart lørdag. Han var nummer to av tre nordmenn som kom til mål, men hadde håpet på en plass nærmere teten.

Embret satt lenge godt i hovedfeltet, som ble splittet opp i flere grupper i tøffe og tekniske krevende runder i Glasgow sentrum. Mange kom ikke til mål. Det gjorde IF Frøys representant –  på en 74. plass

Trym Brennseter ble beste nordmann, som nummer 12.

Her er Embrets VM-ritt, slik han forteller  det selv:
«Jeg startet dagen med en usikker følelse etter å ha følt meg litt uggen de to dagene i for veien, men valgte å ikke tenke på det å starte, er tross alt VM det er snakk om. Kroppen kjentes grei ut, men jeg kom meg ikke i bruddet sjeg kanskje hadde tenkt så da ble det bare å vente på de lokale rundene.

 I det vi traff rundene satt jeg i en posisjon jeg mente skulle være bra nok slik at jeg kunne følge om noe gikk,  men også spare krefter, men det var akkurat for langt bak. Så jeg havnet bak omtrent alle veltene som gikk på de første rundene og måtte bruke unødvendig mye krefter på å kjøre meg opp hver gang og med noen runder igjen sa det dessverre stopp. Da var beina mine mettet med akselrasjoner og de stivnet virkelig helt, så vidt de gikk rundt.  Det er en følelse jeg ikke har hatt før hvor jeg bare ikke klarte å holde det i gang,  så det  ble to rolige runder på slutten.

Jeg er selvfølgelig skuffet, om det var sykdom eller bare en virkelig under par dag er vanskelig å si men ikke vits å tenke for mye over det, bedre å se fremover til neste ritt som nærmer seg raskt!»

IF Frøy gratulerer uansett med innsatsen. De som fulgte TV2 fikk med seg at Embret fikk mye ros av Mads Kaggestad for sterk kjøring. Vi gleder oss til å følge fortsettelsen.