Flagget til topps for Birken-opplegget

Aldri før har deltakerne fra Frøy hatt et så strømlinjeformet opplegg som sist helg.Nederst i denne saken kan du se bildekarusell fra Storåsen.

Toppbilde: Magne Gjerde på vei opp til toppen på Storåsen. Han klarte merket i klassen 50-54 år med fire minutter
Foto © Jørn Michalsen

IMG_7458
Dagfinn
Dagfinn Bang-Johansen fortjener ros både for opplegget rundt Birken, og for egen innsats.

Det var Dagfinn Bang-Johansen som tok initiativet til et eget Birken-opplegg i 2015-utgaven av rittene.

Mange takket ja til å få buss til Rena, langing to steder underveis, buss hjem til Oslo og bankett lørdag kveld.

– Et fantastisk fint opplegg. Her var det bare å betale, og så var alt lagt opp fra start til mål – med unntak av selve syklingen, sa Øyvin Wormnæs, en av mange fornøyde frøyere.

To langestasjoner

Langestasjonene var rett før Bringbu, der Pål Olsen og Simen Tollersrud delte ut flasker, samt rett før toppen på Storåsen, der Morten Winsnes, Siv Ellen Grewe og Mads Pettersen var på plass.

På Storåsen var også Jørn Michalsen med kamera, og i bildekarusellen nederst i denne saken kan du se nesten 100 bilder fra rittet.

Også primus motor Dagfinn Bang-Johansen – som selv brukte knallsterke 2.57.6 på turen over fjellet – var også fornøyd lørdag kveld.

Flott ramme
Sidsel_Birken_2015

– Tusen takk til alle fra Frøy som var med å gjøre Årets Birken til en sykkelfest! Spesielt vil jeg takke Ingvild Aaløkken, Peder Eriksson og de som langet drikke fra tidlig morgen til sent på ettermiddagen. Takk også til Sørensen Sykler som ordnet med High 5-drikke!

Jeg tror at Frøy har laget en ramme som kan utvikles for å bidra til at flere får en optimal tur over fjellet! Nå håper jeg virkelig at vi får gode og konstruktive tilbakemeldinger og at enda flere, enda tidligere melder seg på Frøy sitt tilbud i Birken 2016, sier Dagfinn.

Tre andreplasser

Sportslig fikk Frøy tre andreplasser i årets ritt. Maria Dammen sikret seg en knallsterk andreplass i elite junior, mens Sidsel Grøndalen tok samme plass i kvinner 65–69 år.

I klassen K 45-49 ble Liv-Janne Øvrebust nummer to med knallsterke 3.26.54. Hun vant også trippelen (ritt, renn og løp) sammenlagt – og fortjener en ekstra gratulasjon for det.

Til sammen deltok opp mot 130 frøyere i Birken-rittene fredag, lørdag og søndag. At vi også hadde telt, beachflagg og langere som heiet langs løypa lørdag, gjorde også at klubben ble veldig bra profilert.

Takk til Dagfinn

Og til slutt: En ekstra takk fra klubben til Dagfinn, som tok initiativet til noe som bør det være enda mer attraktivt å være Frøy-medlem og Birken-deltaker i årene fremover.

Maria_Birken
Maria Dammen syklet et nytt, knallsterkt ritt i Birken, og ble nummer to i junior elite.Foto © Jørn Michalsen