Pallplass og gul trøye for Henriette

Forrige helgs to førsteplasser i Norgescupen på Karmøy ble fulgt opp med en 2. plass i dagens sprint av Henriette Elvrum Handal. Hun ble bare slått av Kajsa Snihs fra Sverige. Full pott i Norgescupen medførte at hun overtok den gule ledertrøya.

Toppbilde: Henriette (i hvit trøye) var raskest ut i starten da finalen gikk.
Foto © Vidar Handal

Gul Trøye
Henriette Elvrum Handal overtok den gule ledertrøya i Norgescupen sammenlagt etter sprintrittet i Trondheim.Foto © Vidar Handal

Norgescupritt #5 ble arrangert i Trondheim. Det tradisjonsrike Festningsrittet ble i år gjort om til et sprintritt med innledende prolog og kvartfinaler, semifinaler og finaleheat.

Løypa går i kjente omgivelser rundt om på Kristiansten Festning, men i år var innspurten lagt om, slik at målgang var på toppen av en seig oppoverbakke.

Prolog i ny drakt

Etter forrige helgs to førsteplasser i Norgescupen som ble arrangert på Karmøy, hadde Henriette klatret opp til en andreplass i Norgescup-sammendraget og kunne ikle seg den hvite ungdomstrøya. Prologen gikk uten dramatikk og uten å kjøre for hardt og svi av krefter, kjørte Henriette inn til en 3. plass, bare fire sekunder bak raskeste prologtid.

Semifinaleheatet forløp også uten nevneverdig dramatikk og trioen som hadde god luke til de øvrige i heatet, kjørte kontrollert over mål.

Det var derfor litt spenning foran finaleheatet når det skulle kjøres 100 prosent fra start.

Finale med fart og dramatikk

I finaleheatet ble det gitt maksimalt fra første tråkk.

ingen ville ligge på halen av feltet, og alt av krefter ble plantet i pedalene.

Henriette ledet ut over startsletta, men svenske Kajsa Snihs knep teten i det første sving og kul skulle forseres ut i det mer tekniske terrenget. Henriette og Kajsa var borti hverandre med hjulene i denne svingen, og forhjulet til Henriette skled ut i den løse grusen.

Løste ut pedalen

Heldigvis berget hun situasjonen ved lynraskt å løse ut pedalen og støtte seg med høyrebeinet. Luken som oppstod frem til svensken ble raskt lukket, men det var ikke lett å komme seg forbi.

Kajsa som har konkurrert på seniornivå i mange sesonger viste seg å være både rutinert og god, og holdt posisjonen helt over målstreken. Henriette kjørte inn rett bak til en andreplass og Anna Gabrielsen fra Asker CK kjørte inn til tredjeplass.

Fra hvitt til gult

Da svenske Kajsa Snihs ikke inngår i Norgescupen, ble Henriettes 2. plass belønnet med full pott i Norgescupregnskapet. Dagens 600 poeng medfører at Henriette ble overrakt den gule ledertrøyen.

– Kropp og sykkel fungerer bra om dagen, så nå gleder jeg meg virkelig til å kjøre rundbanerittet på Oppdal i morgen, forteller en smilende Henriette.

Ny arrangør og ny løype i morgen

Oppdal SK er ny arrangør av Norgescupritt. Løypa går i og rundt skiskytterarenaen på Oppdal. Den er ikke spesielt teknisk, og går nesten utelukkende på trange skogsstier med begrenset mulighet for forbikjøringer. Mange retningsendringer i side og høyde gjør at rytterne må være konstant skjerpet. Vi krysser fingrene for Henriette og håper hun kan trygge ledelsen i Norgescupen etter morgendagens ritt.

Bunny jumps
Innlagte Bunny jumps går enkelt for Henriette i prologen.