|

Frøyerne svingte seg under terreng-NM

Petra Rønning bokstavlig talt i full sving under lørdagens rundbaneritt i NM. Foto Thomas Skjerdingstad Borchsenius

IF Frøy markerte seg som Norges største og ledende sykkelklubb på terrengsiden under NM og UM denne helgen – både med topp resultater og veldig god bredde. Både arrangør og representanter for Norges Cykleforbund la merke til klubbens utøvere.

Jonas Nermoen med NM-trøye Foto: Henriette Götz

Mesterskapet gikk i det nye flotte terrengsykkelanlegget til TVK i Nilsbyen i Trondheim. Her var det krevende løyper – og skikkelig trøndervær. Det siste skapte ekstra utfordringer for deltakerne. Spesielt var det surt under rundbanerittet søndag. Da var det godt å ha Frøy-telttet som samlingspunkt, når regnbygene kom for full sammen med kraftig vind.

Sportslig er det veldig gledelig at Oda LaForce kommer stadig nærmere Norgestoppen i kvinner elite, i sin andre sesong som senior. Lørdag ble det bronse i rundbanerittet, mens hun søndag tok enda et steg opp på pallen i kortbanemesterskapet.

Fortsatt er veteranen Ingrid Sofie Bøe Jacobsen best, men hun skal passe seg: Ikke bli overrasket om Oda fra Frøy snart passerer Halden-syklisten.

Blant herrene havnet deltakerne fra IF Frøy et stykke unna pallen, men vi noterer en sterk femteplass til Sondre Rokke i menn elite kortbane.

Flere av de andre måtte gi seg med småskader eller uhell underveis i rittene.

Ulf-Håkon Jordin var en av mange frøyere med god innsats. Foto: Christian Tappert.
Ulf-Håkon Jordin var en av mange frøyere med god innsats i UM. Foto: Christian Tappert

I Masters var deltakelsen svak i mange klasser, men det forringer ikke innsatsen til frøyerne som var til stede. Det ble faktisk medaljer på samtlige fra IF Frøy i Masters.

Jonas Nermoen stakk av med gull både i rundbane og i kortbane. Thomas Færgestad vant i kortbane og tok sølv i rundbane. I kortbane stilte også Pål Gulliksen opp, og sikret seg gull. Dagfinn Bang-Johansen tok bronse i kortbane.

NM i terrengsykling er også ungdomsmesterskap, med meget god og sterk deltakelse fra IF Frøy. Best resultat fikk Kristian Heggelund Dahl, som ble nummer to i M 16 rundbane og tre i kortbane. Mange av de andre rytterne mestret også løypene godt, og hadde gode opplevelser på sykkelen.

Trondhjems Velocipedklub stod som arrangør av NM, og som navnet sier er dette en ærverdig sykkelklubb – faktisk Norges eldste. At klubben nå har fått et flott terrengsykkelanlegg er bra for grenen, og vil føre til økt utbredelse. IF Frøy takker for et godt arrangement

På klubbens NM-side finnes lenker både til resultater begge dager og til fotos (som kan brukes til privat bruk.
Du finner siden her.

Oda LaForce på seierspallen etter sølv i kortbane, sammen med vinner Ingrid Sofie Bøe Jacobsen og bronsevinner Sigrid Fløgstad. Foto: Henriette Bakkeli Götz