|

Frøyere med på festivitas i velodromen

Askers ordfører Lene Conradi foretar den offisielle åpningen av veldoromen, med hjelp av sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes (til høyre), idrettspresident Zaineb Al-Samarai og Dag Schartum-Hansen, visepresident i NCG og leder av selskapet som eier velodromen.

IF Frøy var godt representert under åpningen av velodromen i Asker lørdag – både på og utenfor banen.

Madeleine (til venstre) og Henriette Götz syklet 500 flying. I bakgrunnen sender Thomas Götz Patrick Pauling ut på sitt ritt.

Det var stor festivitas under åpningen, med idrettspresident Zaineb Al-Samarai, tidligere idrettsminister Abid Raja og mange andre nobiliteter. Den mest populære gjesten var likevel Knut Knudsen – Norges eneste olympiske mester på banen. Han ble med på uttallige selfier både med barn og voksne fans.

Demonstrasjon av hvordan sykling på velodromen kan skje var et viktig element under åpningen. Her var syklister fra mange steder i aksjon – deriblant mange fra IF Frøy. De som stilte var ungdommene Torgrim Mæland, Aslak Myrvold og Ulf-Håkon Jordin. Morten Kildahl stilte som Masterssyklist. I tillegg var Francis Paulin, Henriette Götz og Madeleine Götz med i uoffisielt rekordforsøk på 500 meter flying og 1000 meter flying.

Henriette var raskest i kvinneklassen, og har dermed nå den uoffisielle nprske rekorden på 500 flying. på 40.97, Vi gratulerer!

Espen Hillmann hadde ansvaret for syklingen, med god hjelp fra Øyvind Øen Danielsen som tidtaker og Thomas Götz startansvarlig. De hadde en stor del av æren for at den delen av arrangementet gikk bra. Publikum satte høylydt pris på å få se aktiv sykling under åpningen,

Jørn Michalsen er så voksen at han faktisk så pp tv da Knut Knudsen tok OL-gull i 1972. Da er en bilde med de to og Abid Raja obligatorisk

Tilstede var også Geir Asbjørn Nilsen som leder i Mastersutvalget i NCF og Jørn Michalsen, som tidligere styremedlem i velodromselskapet.

Nå er velodromen offisielt åpen. IF Frøy har booket tid fra 18.00 til 20.00 hver torsdag fra 25. januar. Denne tiden er beregnet på ungdom. Informasjon om påmelding og egenandel kommer raskt.

For voksne er det mange åpne timer det er mulig å registrere seg på. Vi foreslår at våre voksne syklister slår seg sammen for å trene. Ut januar er treningen gratis.

Booking til åpne timer skjer her:
https://velodromen.no/booking/

Har du spørsmål om treninger kan du sende en epost til Espen Hillmann på nestleder@froy.no.

Spente ungdommer står klare til å slippe til på banen – derimot flere rekrutter fra IF Frøy.