Frøy XCO starter opp

Frøy XCO har hatt sitt oppstartmøte.

Formål

Frøy XCO trener for og satser på aktive terrengritt, rundbane og terrengtunge maraton.

Frøy XCO skal hjelpe hverandre å bli best mulig, enten de er virkelig gode som skal ta enda et steg, eller er syklister som nå skal begynne med rundbane. Det betyr at det må være fleksibilitet i fellesoppleggene, men alle må ha en aktiv holdning til å forbedre seg ut fra sine praktiske og fysiske forutsetninger.

Der vi kan, hjelper vi også med praktisk støtte på ritt, som langing o.l.

Ritt

NM på hjemmebane 2015 er et soleklart langsiktig mål. Vi skal selvsagt vise fargene i vår egen bakgård.

En gjennomgang av nivå og ambisjoner ga Frøy XCO to tyngdepunkt i 2014. Flertallet vil fokusere på UB Cup, og enkelte andre ritt. En mindre gruppe vil satse mer seriøst, med større vekt på å vise seg frem i Master Cup og lignende.

Trening

Det blir treningsplaner når sesongen starter. Det blir trening for fysisk kapsitet, teknikktrening og noen spesielle tema etter behov, som utstyr/vedlikehold.

I vinter kan man gjerne bruke Frøy Comp sitt opplegg, noen vil trene med skigrupper (Rustad IL er ikke overraskende populære), eller kjøre andre/eget opplegg. Husk i tilfelle at den fysiske belastningen er litt annerledes enn i den vanligste (tur)konkurransesyklingen. Rittene er gjerne kortere, oftest mer intense, og belastningen er i hvert fall av og på hele tiden og fortrinnsvis med forskjellig kadens og sittende og stående.

Kommunikasjon

Alle unntatt to, så langt, er på Facebook. Det er derfor opprettet en grupep der for diskusjon og toveis kommunikasjon. Jevnlig, og ved behov, går informasjon ut på e-post og/eller på froy.no Det blir også fellesmøter. Neste fellesmøte blir i forkant av sesongstart, og kalles inn på e-post og på froy.no