Frøy trenger flere terrengtrenere

Terrenggruppene i Frøy har behov for flere trenere for å følge opp de forskjellige gruppene. Kan du tenke deg en slik oppgave?

Toppbilde: Denne flotte gjengen med stiteknikkgjengen er blant de mange terrengsyklistene i Frøy. Nå trengs det flere trenere i terrenggruppene.

Tor
Mette Simonsen Vollset og Tor Magnus Kolflaath var trenere for jentegruppa i terrenget i år. Nå er de på jakt etter flere trenere for 2015 til mange av gruppene i terrenget.

Terrenggruppene på alle nivåer har lagt en ambisiøs plan for 2015. Aktiviteten øker, og det  opprettes nye grupper. Det krever flere trenere og leder blant seniorene og i noen av de yngste gruppene.

På seniornivå er det planlagt to nybegynnergrupper, to hovedgrupper og en elitegruppe. Du kan lese mer om de forskjellige gruppene i pdfen du finner via lenke til høyre.

Elitetrener engasjert

Ole Fredrik Aamodt er engasjert som trener for eliten, og kan også bistå øvrige trenere med råd. Med det nye opplegget har Frøy grupper for de fleste som ønsker å sykle. Målet er at det skal være to trenere i hver gruppe. Det gir mindre stress og bedre muligheter for god planlegging.

For de som er trenere for hovedgruppene (Birken, XCO) blir trenerrollen i hovedsak å  sørge forat alle vet hvor de skal, hva som skal gjøres og være  positive “oppsynsmenn”. De skal ikke så mye opptre som tekniske trenere. Trenerne på XCO skal også koordinere det med å få inn noen eksterne eksperter på noen av treningene. For  nybegynnergruppene  er instruksjon viktigere.

10 til 12-årsgruppen øker

Også for aldersgruppen 10 til 12 år er det behov for flere trenere. Denne gruppen øker fra 40 til 60 ivrige syklister neste år, og trenger instruktører. Foreldre oppfordres til å bl med

De som melder seg før januar vil kunne med på Trener1-kurset som settes opp på nyåret. Det vil også bli arrangert en workshop for å lage treningsplaner for 2015 i begynnelsen av februar.

Ta kontakt

Trenerkandidater for voksne kan kontakte Mette Simonsen Vollset eller Tor Magnus Kolfaath, mens Kari-Ann Aanensen er rette kontakt for 10-12 år. Send epost til disse via lenkene til høyre.