Frøy-Bianchi sykler Arctic Race of Norway

Frøy-Bianchi er klar for sin største utfordring til nå: Kontinentallaget er tatt ut til å sykle storrittet Arctic Tour of Norway fra 8. til 11. august.

Toppbilde: Ryttere fra Frøy-Bianchi plassert godt i feltet i idylliske omgivelser under tredje etappe av Tour of Estonia. LIke idyllisk, men anderledes blir det i i Lofoten og Vesterålen i august.
Foto © www.tourofestonia.es

Etapperittet i Salten, Lofoten, Vesterålen og på Hinnøy er lansert som norsk landeveissykling neste storsatsing, og det er forventet meget god internasjonal deltakelse og massiv tv-dekning. Amaury Sport Organisation, som står bak Tour de France, er inne på arrangørsiden. Rittet sponses kraftig av store aktører som Statoil og av nordnorsk næringsliv.

Vil vise seg fram

– Dette blir spennende og utfordrende for Frøy-Bianchi. Etter en knallstart på sesongen har vi hatt en vår med mye skader og sykdom. Nå er vi imidlertid på rett vei, og jeg tror vi kan stille slagkraftig i Arctic Race of Norway, sier Carl Erik Pedersen, sportsdirektør i Frøy-Bianchi.

For Sigurd Nesset blir Arctic Race of Norway ekstra spennende. Han kommer fra Leknes i Lofoten, og får nå sjansen til å konkurrere mot topp internasjonale ryttere på hjemmebane.

Positivt i NM

Sigurd stilte sammen med Halvor Tandrevold og Sigurd Nesset til start i Norgesmesterskapet i U23-klassen i Grimstad søndag. De to satt fint med i feltet, mens lagene med flere ryttere til start kontrollerte bruddene. Ved ca. 5 mil ble Halvor dessverre satt ut av rittet grunnet en større velt.

Kjedelig, da Halvor følte seg bra, og ville være med å prege rittet. Sigurd kom seg unna velten, men har de siste dagene slitt med sykdom.

Han var likevel veldig nære å være med det avgjørende bruddet der Kristoffer Skjerping gikk seirende ut. Til slutt ble Sigurd nummer 18, og viser at formen er solid, selv med sykdom i kroppen.

Femteplass i tempo

Fra NM som pågår i Grimstad nevner vi også at Frøys lag tok femteplass i lagtempokonkurransen tirsdag. Laget bestod av Phan Åge Haugård, Andreas Landa og Krister Hagen, som alle sykler på kontinentallaget OneCo.

NM fortsetter med tempo torsdag, gateritt fredag og fellesstart søndag. Det er solid deltakelse fra Frøy og Frøy-Bianchi i alle tre rittene.

Kart
Artic Race of Norway starter i Bodø, fortsetter i Lofoten og Vesterålen og avsluttes i Harstad