Gull til Frøy på Ski Grand Prix

Allan Dahl Johansson stakk av med gullet i klassen M15-16 på et vått gateritt i Oslo Landeveiscup onsdag 19. juni

Toppbilde: Allan og Lars Ottar setter fart på rittet
Foto © Per Allan D Johansson

Oslo Landeveiscup er et samarbeid mellom flere klubber i Oslo og Akershus og har fokus på landeveisritt i trygge omgivelser for aldersbestemte klasser. I går, onsdag 19. juni, var det Follo SK som arrangerte sitt årlige Ski Grand Prix ute på Drømtorp utenfor Ski.

Det var regn og temperaturen krøp ned til 14 grader men det skremte ingen. Første heat ut var M10 og K11-12. Mange på startstreken og ingen la merke til at det regnet. Humøret var på topp og helt klart bra fokus på de unge rytterne. Like bra trøkk i klassen M12 og K13-14. Sterke jenter gjorde solid sykling mens gutta sparte kruttet til spurt.

Det var mange sterke syklister på startstreken når M13-14 og K15-16 gjorde seg klare til start. Follo, Moss, Horten, Rye, Nittedal og Frøy var klare for action. Litt pussig var det at farten ble lav. Samlet felt stort sett hele tiden. Rytterne var våkne når Moss og Horten prøvde å støte og kjøre hardt men dette så man fort ville bli spurtoppgjør. Moss tok gullet foran hjemmesyklisten Kevin Skofterud.

På bildet ser man Håkon Jorde (M14) som tar på seg en nystrøket Frøybunad. Håkon kjørte et bra ritt men hørte ikke signalet om at de gikk inn i siste runde og sammen med Kevin, som også var usikker, spurtet en runde ekstra. God trening, ekstra spurt. Håkon fikk kjapt tømt seg for agresjon og ble raskt i godt humør igjen 🙂

Trekløveret fra Frøy i M15-16 hadde fått beskjed om å gå ut med full fart fra start og prøve å kjøre fra feltet og holde trøkket helt til mål. Det ble satt høy fart fra første tråkk og Allan Dahl Johansson lå i front de første tre-fire rundene. Feltet samlet seg men de holdt jevne rundetider. Rye støtet jevnt og trutt men få ble kjørt av. Sebastian Kiese fikk trøbbel med giret og måtte stå av. Allan Dahl Johansson og Lars Ottar Jorde tråkket på videre og var ivrige i fronten av heatet.

Det var mange sprekinger med. Blant annet Mossingen som vant spurten i Follorittet. Allan var sugen på revansje etter den blemma. Rye hadde mange med, blant annet tredjeplassen fra landeveisbirken. Sprekinger fra Fossum og Horten som også kjørte sterkt i Birken syklet også bra. Allan var også sugen på revansje etter at han traff autovernet og måtte stå av oppe ved Moelv.

Det endte opp med spurt og Allan Dahl Johansson vant spurten sittende med god margin. Snittfarten var ca 40 km/t og over 50 i støtende. Spurten ble logget med ca 55 km/t sittende. For “pappaklassen” som gikk etterpå var farten noe lavere og støtene ikke så høye. Det er lovende for våre unge syklister.

Spurten
Allan vinner spurten
Foto © Per Allan D Johansson

Allan sa selv etter rittet at han følte seg sprek. Prøvde å sette høy fart fra start og trå hardt. Følte også at farten var lav når han slapp seg litt ned i feltet og hadde kontroll. Visste godt hvem som var farlige i feltet og fulgte godt med. Følte også at farten var for lav når det nærmet seg spurt og tråkket bare til uten å ta ut alt på slutten. Han begynte å bli sliten og litt kvalm og ville ikke gå helt i kjelleren slik som han pleier når han går 1500 meters skøyteløp.

En liten fartsprofil her. Tydelig å se at det støtes hver runde.

Fartsprofil
Allan vinner spurten
Foto © Per Allan D Johansson

Komplett resultatliste fra alle klasser finner du her.