Førstehjelpskurs for syklister

Kurset tar for seg skader ved sykkelvelt med fokus på sår og sårpleie, samt basal hjerte-lunge redning ved hjertestans.

Dato
28.01.2020
Tid
18:00
Oppmøte
Oppsal Samfunnshus
Arrangør
IF Frøy ved StålePåmelding

Sykkelvelt er dessverre noe de fleste av oss kommer ut for en eller flere ganger i løpet av vår sykkelkarriere. På dette kurset får du en introduksjon til hvordan du selv kan behandle sår rett etter velt og de første dagene derpå. Hvilke forbindinger bør man bruke og et par forslag til enkeltmannspakke man kan ha på baklomma og hva som kan være lurt å ha i førstehjelpsskrinet hjemme. Du vil også få se og høre litt om hvordan et sår i sunn heling kan se ut i forhold et sår preget av infeksjon.

Vi vil gå gjennom forskjellen på brudd, brist og forstuing – Hvordan merker man brudd eller brist? Kan man se forskjell?

Basal hjerte- lungeredning, BHLR, er en naturlig del av et førstehjelpskurs.
Hvordan konstatere hjertestans og hvordan utføre BHLR. Vi går igjennom en en kort teoridel og trener deretter HLR på dukker. Forhåpentlig har de fleste prøvd dette før men å tørrtrene på HLR kan man nesten ikke gjøre nok!!

Litt om kursholderen
staale

Jeg jobber til daglig som sykepleier på Kardiologisk intensiv og overvåking, Rikshospitalet på tiende året. Utdannet i Danmark og har jobbet flere år ved Hjertecentret, Rigshospitalet i København før jeg fant ut at det var best å flytte tilbake til Norge igjen. Jeg avslutter min videreutdanning innenfor Kardiologisk sykepleie i desember 2019. Jeg har gjennom denne tiden opparbeidet meg betydelig erfaring med akuttsituasjoner og hjertestans-HLR. Naturlig nok også jevnlige kurs og simuleringer, samt at jeg er såransvarlig på min avdeling.

Kursets varighet: circa 90 minutter med 10-15 min pause.

Todelt program:

1. Skader og behandling ved sykkelvelt.
2. Basal Hjerte- Lunge Redning, BHLR.

PS. Vi kjører et eget kurs for gruppeledere den 21.01 kl. 18:00, Oppsal Samfunnshus.

Relatert innhold