|

Flotte resultater under helgens NorgesCup terreng i Nes

I helgen ble NoresCup 8 og 9 arrangert av Nes SK i Nes ski og sykkelanlegg. På lørdagens rundbaneritt var det 30 Frøy-ryttere til start, fordelt på menn 11-12, menn 13-14, kvinner og menn 15-16, junior, senior og master Når klokken nærmet seg 09:30 gjorde Ulf-Håkon Jordin, Halvor Longva og Ole Sigurd Sletten Biørn-Lian seg klare for sine to runder i grønn løype. Sammen med 30 andre ivrige gutter spant de avgårde ut fra startområdet og konkurransen var i gang. En halv time senere stod Martin Slåtsveen Bringsjord klar til start i menn 13-14, og heller ikke her ble det spart på kruttet!

Aleksander Nilsen og Sondre Rokke representerte klubben i menn senior. Sondre ble liggende i en jagende gruppe med to andre ryttere, før han dro ifra på den siste runden og kjørte inn til en komfortabel andreplass. Aleksander ble til slutt nummer seks etter et godt kjørt ritt.

Fem minutter etter menn senior sin start, var det klart for menn junior sitt rundbaneritt.  I grønt, rødt, hvitt og svart stod Stian Optjernsberget Vestli, Nikolai Nilsen, Eirik Skotte-Haugerud, Jørgen Røn, Aksel LaForce, Laurits Pete, Truls Lutnæs og Christian Holm, klare for sine fem runder i rød løype. Frøy-rytterne ga uten tvil alt, som alltid!

Den neste starten var for resterende kvinner, og blant dem stod Maja Tangen Risheim og Petra Rønning i kvinner 15-16, Madeleine Isabelle Bakkeli Götz i kvinner junior, Oda LaForce i kvinner senior og Mariama Jammeh i kvinner master. Ikledd den gule ledertrøyen for NorgesCupen tok Oda starten, og dannet teten i kvinner senior allerede fra start. Etter nærmere en time og 15 minutter med knallhard jobbing hadde Oda ristet av seg konkurrentene og syklet inn til mål til sin første NorgesCup seier i år. Madeleine kjører et bra ritt og blir nummer seks i sin klasse, mens Maja fullfører til en sterk 13. plass. Mariama blir to i sin klasse.

15:30 var det klart for dagens nest siste start, med menn 15-16. Dette var dagens største startfelt med nesten 40 påmeldte ryttere. Også her var klubben godt representert, med Kristian Heggelund Dahl, Einar Andreas Sletten Biørn-Lian, Eirik Rokke, Magnus Christian Haustreis, Edvin Sortvik Hansen, Emil August Longva og Olav Lindheim klare for sitt rundbaneritt. Beste Frøy-rytter ble her Kristian med en flott syvende plass.

Det er skikkelig gøy at klubben har ryttere i nærmest alle klasser, og menn master er intet unntak. Dagfinn Bang-Johansen, Jonas Nermoen og Thomas Færgestad kjørte ut på sine fire runder i rød løype i lag med mange sterke ryttere. Mange runder opp til Haukåsen viste seg å virkelig gjøre susen, for Dagfinn avsluttet lørdagens NorgesCup-ritt på et fantastisk vis og endte på en sterk andreplass i menn master 45-49.

Resultater fra lørdagens rundbaneritt finner du her: https://live.eqtiming.com/66087#result:260656-0-1254942-1-1-

På søndag var det kortbane på planen, et ritt som vanligvis byr på enda høyere fart og tette, spennende dueller. Shorts og t-skjorter var byttet ut med regnjakker og støvler, men det satte ikke en stopper for sykkelgleden og positiviteten på arenaen. På dagens startlister var det 24 Frøy-ryttere, og det var nok en gang Halvor og Ole Sigurd i menn 11-12 som var først ut. De to kjørte nok et bra ritt og passerte målstreken med ti sekunders mellomrom. Bra jobba!

Rett før klokken ble 12 gikk startskuddet til menn senior, med Aleksander og Sondre på start. Det ble satt høy fart fra start, men det var klart at Sondre var gira på revansje etter gårsdagens andreplass, og kjørte et taktisk smart ritt. Etter et skikkelig rykk på den siste runden kunne han strekke hendene i været når han krysset målstreken og tok sin første seier i NorgesCupen i år. Aleksander fikk virkelig øvd på spurt-egenskapene sine, siste styrke og spurtet inn til en knallsterk fjerdeplass.

En halvtime senere stod nok en gang junior-gutta klare til start. Aksel viste at han ville være med å prege rittet og ledet feltet ut på deres første runde. Teten bestod lenge av en stor gruppe på hele 14 ryttere, og Frøy-trøya satt godt med gjennom hele rittet. Inn mot oppløpet var Aksel i tet, og førsteplassen skulle avgjøres etter et skikkelig spurtoppgjør. Målstreken ble akkurat tre meter for langt unna, men Aksel kjører inn til en sterk andreplass etter et fantastisk bra kjørt ritt. Eirik, Stian, Kristian, Nikolai, Laurits, Jørgen, Christian og Truls kjører også bra ritt og kan være fornøyde med en god ritt-helg i Nes.

Kvinner senior og junior startet sammen, og også i dag dro Oda ut i tet. Gjennom hele rittet dannet hun teten, og kampen om førsteplassen var heller ikke i dag avgjort før siste runde. Nok en gang viser Frøy-jenta styrke og får den avgjørende luken ned til konkurrentene rett før mål, og kan med det juble over helgens andre seier. I juniorklassen kjører Madeleine skikkelig bra, og fullfører som nummer sju etter en ordentlig kraftanstrengelse.

Ved neste start, som var for kvinner 15-16 og master, hadde Frøy igjen to kvinner på start. Maja og Mariama representerte klubben på et fantastisk vis når de gir alt og kjører to gode ritt. Til slutt ble det en sterk 12. plass til Maja og seier til Mariama!

Som i går var klubbens drakt å se når menn 15-16 stilte seg opp til start. Eirik startet knallhardt og lå lenge blant teten. Det var likevel Kristian som fikk den beste plasseringen i klassen, og sørget for en knallsterk fjerdeplass. Einar, Eirik, Olav, Edvin, Emil August og Magnus så også ut til å ha det skikkelig gøy på sykkelen, og skal være fornøyde med nok et bra ritt i Nes.

Jonas fikk æren av å avsluttet ballet i Nes ski og sykkelanlegg. Han tok teten fra start og lot aldri konkurrentene se noe annet enn ryggen. I ensom majestet krysset han målstreken først og sørget for nok en sterk plassering av Frøy-gjengen.

Det er gøy å se de yngste rytterne heie frem de eldre, og samholdet i teltet og blant rytterne i klubben er unikt. Det er ordentlig stas å se at vi heier på hverandre, men også ryttere fra andre klubber og går foran som gode forbilder, store som små. Nå er det en liten pause fra ritt, og i den anledning ønsker vi alle en god sommer!

Resultater fra søndagens kortbaneritt: https://live.eqtiming.com/66088#result:261263-918191-1255270-1-1-

Skrevet av: Henriette Götz

Bilder: Jan Aasgaard

Publisert: 03.07.2023