|

God fjell-innsats på landeveien og i terrenget

Oda La Force spurter inn til etappeseier under kriteriumsrittet i Tour te Fjells. Foto: Jan Aasgaard

Frøyere stod for gode prestasjoner både i terrenget og på landeveien i helgen.

Aksel på vei inn til fjerdeplass på siste etappe i Tour Te Fjells. Fot: Christopher Henriksson

Oda LaForce, Mathilde Bengtsson og Aksel LaForce stilte på startstreken i etapperittet Tour Te Fjells torsdag, fredag og lørdag. De gjennomførte alle solide ritt. Beste resultat fikk Oda med seier i kriteriumsrittet fredag. Før siste etappe lå hun på fjerdeplass, 20 sekunder bak tredjeplassen. Hun gikk all inn for å følge de beste klatrerne og ta pallplass. Dessverre ble det for tungt, og hun endte på en meget god femteplass.

Bror Aksel syklet også godt i menn junior.  Spesielt i lørdagens avsluttende fellesstart var han våken. Mange forsøkte å komme unna feltet uten helt. Dermed ble det en massespurt, der Aksel kom inn på fjerdeplass. Totalt ble han nummer ti.

Jonas Nermoen (til venstre) og Emil Longva var fornøyd etter Furusjøen Rundt.

Mathilde måtte dessverre stå av rittet fredag på grunn av problemer med pusten. Hun gjennomførte imidlertid et meget solid ritt på siste etappe.

Lørdag stilte tre frøyere i marartonrittet Furusjøen Rundt i Rondane. I 15-16årsklassen syklet Emil August Longva meget bra, og sikret seg en andreplass, 6,5 sekunder bak vinneren. Seieren røk i den siste myra.

 Jonas Nermoen og Dagfinn Bang-Johansen var begge best i sine Masterklasser.  Jonas var også raskeste Masterssyklist totalt.

Furusjøen Rundt har morsomme løyper tilpasset alder og nivå, og er meget godt organisert. Jonas

Hyggelige løypevakter og god merking gjorde rittet til mye mer enn den kraftanstrengelsen det er å sykle i sommervått-fjellterreng

Det er hyggelig å være på ritt med flere frøyere på start, og IF Frøys deltagere konkluderte med at neste år satser de i på å fylle Rondablikks private hytte med bare frøyere. Et ritt å anbefale for alle som er glad i terrengsykkel i vakre omgivelser.

Oda LaForce (til venstre) og Mathilde Bengtsson før start i siste etappe i Tour te Fjells. Foto: Christopher Henriksson