|

Flott terrengsesong avsluttet i Brumunddal

Tre blide Frøy-rekrutter under Norgescupavslutningen i Brumunddal. Fra venstre Mikkel Tolleshaug, Ulf-Håkon Jordin og Halvor Longva.

Det ble en flott Norgescupavslutning for store og små frøyere i Brumunddal denne helgen. Martin Farstadvoll, Aksel LaForce og Jonas Nermoen kunne alle dra hjem med seire begge dager.

Laurits Pete i aksjon under rundbanerittet. Foto: Jan Aasgaard

Dalatråkken i Brumunddal markerte slutten på en god terrengsesong for IF Frøy, men mange gode resultater og enda flere flotte prestasjoner. Det er fint at klubben stiller med mange deltakere i alle alder, og markerer seg ikke bare sportslig, men også sosialt. Det er hyggelig rundt Frøy-teltene, og det er viktig.

I Norgescupklassene stod Martin Farstadvoll for topp sykling som ga seier både i rundbane lørdag og kortbane søndag. Det samme sørget Aksel LaForce for i M 15-16. Aksel har hatt en meget god sesong, og det skal bli spennende å følge ham når han neste år er junior.

Aksel får følge av mange andre i satsinggruppa 15-16 år. Trener Ketil LaForce kan fortelle at alle 16 i gruppa kom blant de 26 beste av 69 som tok rankingpoeng i år

– Gjengen er veldig bra teknisk og trener seriøst. Og ikke minst; de liker å konkurrere i den jeg mener kanskje er verdens hardeste utholdenhetsidrett med tanke på intensitet og tekniske- og fysiologiske krav. Man får ingen ting gratis. Dere er tøffe i hodet men nyter også godt av å være i en fantastisk treningsgruppe med mye smil og kødd, sier han på Facebook.

Blant seniorene merker vi oss stadig bedre resultater fra Sondre Rokke, som i sitt første år i klassen kommer stadig nærmere premiepallen.

To seire ble det også til Jonas Nermoen, som var suveren begge dager. Pål Gulliksenn stilte i eldste Mastersklasse i kortbanerittet, og syklet inn til seier.

Av andre gode resultater nevner vi at Einar Andreas Sletten Biørn Lian ble nummer tre i menn 13-14 år både i kortbane og rundbane.

Terrengsykkelsesongen er nå over, men vi regner med at mange frøyerne forlenger sesongen med sykkelkross. Første mulighet er under Norway Cross på Ekeberg 24. og 25, august – i regi av IF Frøy.

Se resultatene fra lørdagens rundbaneritt her.

Se resultatene fra søndagens kortbaneritt her.

Martin Farstadvold fører an ut fra start in juniorklassen i XCO. Foto: Jan Aasgaard