Flott Norgescup i trial lørdag

Norgescuprittet i trial i Hvervenbukta lørdag ble et flott arrangement og fin pr for denne nye sykkelgrenen. IF Frøy stod som teknisk arrangør, men æren for arrangementet har en gjeng unge trial-entusiaster.

NC

ALLE NIVÅER: Også unge utøver fikk prøve seg i rittet lørdag.

NCpremiepall

Norgescuprittet på Osloungdommens motorsportsenter i Hvervenbukta var det tredje som noen gang ble arrangert (de to første rittene ble avviklet under Eksremsportveka på Voss nylig), og var også uoffisielt NM.

Primus motor

Sentralt bak arrangementet stod Eirk Ulltang, Norges beste trialsyklist. Om kort tid skal han representere Norge i trial-EM.

Under lørdagens Norgescupritt var han primus motor på alle måter, og var også den beste utøveren. Norgescuprittet var endel av Fjordtrial 2012, som er seks dager med trialsykling med Hvervenbukta som utgangspunkt.

IF Frøy ble spurt om å være arrangør av NC-arrangementet i vinter, fordi sykkelforbundet krever at en klubb skal ha det formelle ansvaret. Det takket klubben med glede ja til, og flere av trialutøverne i miljøet rundt motorsportsenteret har meldt seg inn i klubben. Målsetningen er å utvide samarbeide etterhvert. Lørdag sørget Frøy for at sekretariatet fungerte, men hadde ellers ordnet trialgjengen alt.

Teknikk betyr alt

I trail betyr tiden veldige lite, mens teknikk betyr alt. Deltakerne skal manøvrere sykkelen gjennom en rekke hindre, og får prikker for hver feil. Maks antall prikker er fem i hver sesjon (dersom man fullfører). Konkurransen består av av tre runder med fem (for nybegynnere) eller seks sesjoner. Deltakerne har fire timer på å fullføre – bruker de lenger tid, blir det tilleggsprikker.

Løypene i Hvervenbukta var tøffe, og det ble utdelt mange prikker. Selv Eirik Ulltang, som ble suveren vinner i eliteklassen, fikk halvparten av av det antallet prikker det var mulig å pådra seg. Han klager likevel neppe på løypa – siden han hadde lagt den selv,

Sykler i gult

Eirik vant dermed Norgescuprittet og beholdt den gule ledertrøya. Han ble også uoffisiell norsk mester.

Erik Solbakken , som representerer IF Frøy, fikk en fjerdeplass som var ekstra bitter. Erik brukte fire timer og ett minutter. Dermed fikk han en halv tillegssprikk, og 80,5 prikker totalt. Mads Lexander som stakk av med bronsemedaljen, hadde 80 prikker…

IF Frøy takker trialentusiastene som stod for en fin dag for at vi fikk være endel av arrangementet, og håper vi sammen kan utviklet sykkelgrenen videre….

Les mer om Norgescuprittet og se resultater på NCFs hjemmeside .

NC

UTRADISJONELL: Trial er en sykkelgren som er ulik mange av de andre, og premiene i lørdagens ritt bærer preg av det. De tre beste i hver klasse fikk ødelagte sykkeldeler i gull, sølv og bronse plassert i steiner funnet i området der arrangementet gikk