Flott EM-innsats av Sondre og Oda

Toppbilde: Sondre Rokke (til venstre) og William Høiness Larsen forsvarte Norges farger med glans under EM i rundbane for junior.

Sondre Rokke og Oda LaForce presterte begge meget bra under EM i rundbane lørdag. Fra startposisjoner langt bak syklet de seg fram til 12.plass for Sondre og 18.plass for Oda i juniorklassene.

Oda_EM_1
Oda LaForce i historiske omgivelser under rundbane-EM.

Mesterskapet gikk i Novi Sad i Serbia, under veldig varme forhold. Nedkjøling førstart og isplater til bruk under rittet ble viktige hjelpemidler.

Sondre hadde startnummer 75, men jobbet seg jevnt og trutt fremover i feltet. Med 12.-plassen kom han rett bak sin argeste konkurrent, William Høiness Larsen, som endte som nummer 10.

Også Oda startet langt bak, men avanserte raskt til en plass blant de 20 beste. Jentefeltet strakk seg en del. Og Oda ble syklende litt alene. Hun endte på en flott 18.-plass.

For begge Frøy-rytterne ble mesterskapet en fin erfaring under uvante forhold.

Viktig erfaring med Frøy-øyne: De beste kjører veldig fort, men med bedre utgangsposisjon fra start er pallen innenfor rekkevidde. På guttesiden i Frøy har vi en gruppe med høyt nivå. Dette kan bli spennende fremover.

Neste oppgave for Sondre, Oda og de andre frøyerne er Oslo Terrengsykkelfestival på hjemmebane kommende helg.

Fotnote: Rundbanemesterskapet gikk i historiske omgivelser i Novi Sad. Byen endel mil nord for Beograd kan mer enn på arrangere sykkelmesterskap: i 2022 er det europeisk kulturbuu

Relatert innhold