Nordisk i XCO avlyst – UCI-rittet går som planlagt

Toppbilde: Nordisk mesterskap i XCO som en del av Oslo Terrengsykkelfestival arrangeres ikke før i 2022. Bildet er fra fjorårets ritt.
Foto © Tobias Strøm

Nordisk mesterskap under Oslo Terrengsykkelfestival i Oslo 21. august er avlyst. UCI-rittet mesterskapet var en del av går som planlagt.

Det er nye og strengere innreiseregler til Norge som gjør at MTB-komiteen har besluttet at det ikke skal arrangeres Nordisk mesterskap i år. Reglene slik det er i nå fører til at bare fullvaksinerte deltakere eller ryttere fra deler av Sverige og Latvia kunne komme til Norge uten å gå i karantene.

– Et nordisk mesterskap med nesten bare norske deltakere ville ikke vært fullverdig. Vi var derfor enige om å ikke arrangere mesterskapet i år. Samtidig ønsker vi at IF Frøy skal stå som arrangør av Nordisk i XCO i 2022, sier Tord Bern Hansen, som er leder i den nordiske MTB-komiteen.

Oslo Terrengsykkelfestival arrangeres som planlagt selv om det ikke blir mesterskap. Rittet har alle klasser, og er UCI-ritt kategori 1 i rundbane og kategori 3 i kortbane. Alle klasser og distanser kjøres som planlagt.

– Det er synd, men forståelig at det ikke blir mesterskap. Vi i IF Frøy tror likevel der blir en flott terrengsykkelhelg i Oslo. Ikke minst er det en mulighet til å skaffe gode UCI-poeng for utøverne som stiller til start, ettersom rittet er blitt oppgradert til UCI kategori 1 sier Jørn Michalsen, som er rittleder.

Han minner også om at ordinær påmeldingsfrist er mandag 16. august.

Relatert innhold