Frøy størst i sykkel-VM

Åtte Masters-ryttere skifter denne uka ut Frøy-drakten med landslagsdrakten – for å forsvare de norske fargene i VM for Masters i Danmark.

Toppbilde: KLARE FOR VM: Disse Frøy-rytterne er klare for sykkel-VM for Masters i Danmark. Fra venstre Jan Bodin, Thomas Jansen, Trine Hansen, Sidsel Grøndalen, Roger Arenberg, Wenche Madsen Eriksson og Christin Becker. Anne Mette Klokkerud var ikke tilstede under fotoseansen.
Foto © Jørn Michalsen

Frøy_til_VM_liste
Trine Hansen og Sidsel Grøndalen (foran) har kunne bruke VM-trøye det siste året, men under VM må de trekke i mestertrøyene fra NMFoto © Jørn Michalsen

Med åtte deltakere det har klubben desidert flest ryttere fra Norge – og antakelig også på verdensbasis. Vi har iallfall ikke funnet klubber som er i nærheten etter søk i startlistene.

2000 deltakere fra 47 land

Masters-VM på landevei er mesterskap for sykkelryttere som er eldre enn 30 år, fordelt i aldersklasser på ti eller fem år.

Til sammen deltar over 2.000 utøvere fra 47 land i tempo, gateritt for lag og fellesstart. Fra Norge stiller rekordmange 18 damer og 69 menn. Temporittet går i Hobro, mens fellesstarten går fra Aalborg.

Best blant de eldste

IF Frøy har vært den beste sykkelklubben blant Mastersryttere i flere år, og har blant annet vunnet Masterscupen for lag de to siste årene.

I troppen til VM er det to ryttere som forsvarer VM-titler fra i fjor, fire ryttere er norske mestere fra i år, en har sølv fra nordisk, mens to har sikret seg deltakelse gjennom internasjonale kvalifiseringsritt.

– Jeg gleder meg, selv om det blir knallhardt. Det er veldig mange gode ryttere fra mange land – og de legger ned mange treningstider før VM, sier Trine Hansen.

Forsvarer tempo-tittelen

Torsdag 3. september forsvarer hun VM-trøya i klassen kvinner 45–49 år fra fjorårets mesterskap i, som gikk i Ljubljana. Sidsel Grøndalen er den andre frøyere som er regjerende mester. Hun vant fellesstarten i klassen 65–69 år i fjor. Fellesstarten i VM går søndag 6. september med start og mål i Aalborg.

De øvrige deltakerne fra Frøy er Wenche Madsen Eriksson, Christin Becker, Anne Mette Klokkerud, Jan Bodin, Thomas Jansen og Roger Arenberg.

Relatert innhold