Fersk frøyer med friske takter

18-år gamle Henrik Evensen har ikke lang fartstid i Frøy. Faktisk har han ikke lang fartstid som syklist heller.

Toppbilde: Henrik Evensen er førsteårsenior, og fersk i Frøy-Bianchi. Under Baltic Chain Tour har han vist styrke.
Foto © Kyrre Rørstad
Henrik
Det er mange gode, internasjonale U23-ryttere i Baltic Chain Tour. 18-åringen Henrik Evensen hevder seg likevel med glans.
Foto © Kyrre Rørstad

Til han var 15 år gammel drev han med skiskyting, men gikk etter hvert over til sykling. Fra han var 16 år, har han syklet aktive ritt i Eidsvoll. Med bosted på Maura i Nannestad var det den naturlige klubben.

Førsteårssenior

Henrik er inne i sin første sesong som senior. Overgangen har gått fint for den to meter lange rytteren, som det som regel er lett å få øye på i feltet. Etter NM i Grimstad  meldte Henrik overgang til Frøy-Bianchi. Han kjente rytterne på laget fra før, og ble lokket av både hyggelige folk, godt kameratskap og et bra rittprogram.

Med mulighet til å sykle etapperitt, har forventningene til det å sykle i Frøy-Bianchi absolutt innfridd. Den store testen kom under Arctic Race for bare noen uker siden. En skikkelig ilddåp for en ambisiøs unggutt. Og kanskje ble det litt for tøft. Med flere protourlag på startstreken og litt for dårlig form, måtte Henrik kaste inn håndkleet allerede etter første etappe.

Pågangsmot

Pågangsmotet han har vist under Baltic Chain Tour er noe som tydeligvis ligger godt plantet. Etter å ha brutt Arctic Race , kjørte han noen harde treninger før han vendte nesen mot Finland mandag 19. august. Første etappe gikk overraskende bra, og etter det, har formen og den gode følelsen bare blitt bedre og bedre.

Sammen med Tord Sundhagen, forsøkte han å gå på de fleste av bruddforsøkene på den 4. etappen. Uten helt å være klar over det selv, så satt han i det som senere skulle vise seg å bli det avgjørende bruddet. Etappen ble hard, og det ble ingen rolige perioder, slik det ofte er på etappene i etapperitt.

Tøff konkurranse

Konkurransen i U23-klassen  er tøff. Blant annet har  Tyskland har et rent U23-lag og listen over gode navn er lang.

Med en 5. plass på U23-listen på siste etappe og klatring til 9. plass sammenlagt blant U23-rytterne, har Henrik bevist at han har vilje til å jobbe hardt for å nå de målene han har satt seg.

Baltic Chain Tour er det andre etapperittet han har kjørt, og så sent som i NM i år, hadde han aldri før kjørt over 20 mil i ritt.

Gleder seg til de siste etappene

I skrivende stund har han kjørt fire knallharde etapper med høy snittfart fire dager på rad. Lørdag og søndag venter de siste etappene i Litauen. Henrik gleder seg til de to siste etappene, uten helt å ha sett på hva han har i vente enda. Det tar han på avslappet vis som det kommer.

Etter Baltic Chain Tour, er planen til Henrik å finne seg en jobb, for eksempel i en sportsbutikk. Jobbingen ønsker han å kombinere med videre satsing på sykling. Vi gleder oss til å følge karrieren videre.