Sterk kjøring av førsteårssenior Henrik

Førsteårssenior Henrik Evensen kjørte meget sterk på tredje etappe av Baltic Chain Tour. Elias Spikseth avanserte til 16.plass i sammendraget.

Toppbilde: Eivind Ekeli i spurten på tredje etappe at Baltic Chain Tour.
Foto © Kyrre Rørstad
BCT4_henrik
Henrik Evensen (til venstre) kjørte imponerende på tredje etappe at Baltic Chain Tour Her studerer han etappen før start sammen med Tord Sundhagen.
Foto © Kyrre Rørstad

Tredje etappe av Baltic Chain Tour startet i estiske Viljandi. For en gang skyld, skulle det bli en tørr dag, og tørt og fint ble det hele veien.

Full fart fra start

Den 171 kilometer lange etappen startet uten masterbil, og det ble satt full fart på feltet umiddelbart etter start. Etter en litt bedagelig oppvarming for Frøy-Bianchi, ble det en tøff start. Tøffe gutter takler imidlertid de utfordringene de får servert, og gutta hang fint med i hovedfeltet uten å bruke for mye krefter.

 Det ble relativt tidlig etablert et brudd på 5 mann, som på det meste hadde drøye tre minutter på hovedfeltet. Avslutningen på etappen bestod av tre runder i Otepää, og bruddet ble kjørt inn da det gjenstod ca. en runde.  

Dramatikk

Også i dag ble det dramatikk da det ble en velt med alvorlige konsekvenser for to ryttere i forbindelse med langing. De to rytterne som ble hardest rammet, ble begge fraktet bort i ambulanse. Det er dermed andre dag på rad at ryttere har avbrutt rittet i ambulanse.

 EliasSpikseth  fklarte å avansere til en 16. plass totalt. Avstanden frem til lederen er 19 sekunder. Beste rytter fra Bianchi-Frøy i går ble  18-årige og førsteårssenior,Henrik Evensen, på en imponerende 23. plass.

Høy fart

Også i dag var snittfarten høy,  på 44 km/t, og det har så langt vist seg at det er svært vanskelig å gå i brudd og å holde helt inn. Gutta kjører sterkt og har nå kommet seg gjennom tre tøffe dager. I morgen venter nye 178 km før en fortjent hviledag i Riga fredag.

Relatert innhold