Blid kar med trøkk i beina

Oslogutten Halvor Tandrevold er inne i sin første sesong i Frøy-Bianchi.

Toppbilde: Halvor Tandrevold er inne i sin første sesong i Frøy-Bianchi. Denne uka sykler han Baltic Chain Tour.
Foto © Kyrre Rørstad

Han kjente de fleste gutta på laget fra før, og ble tiltrukket av den gode trenerkapasiteten i Carl Erik Pedersen og det gode rittprogrammet som laget legger opp til.

 Han syklet i Rye i forrige sesong og føler at forventningene er innfridd i Frøy-Bianchi.

Det som slår en når man prater med Halvor, er at han er en hyggelig fyr som, alltid virke rå være i godt humør og evig optimist. Han trives godt i Frøy-Bianchi og synes det som er bra med laget er det gode samholdet mellom rytterne. At man kan være gode venner og også kunne prate om ting som ikke har med sykling å gjøre, gjør at det blir en avslappet og fin atmosfære i laget.

Levebrød

Halvor begynte å sykle som 16-åring og begynte å konkurrere mye som sisteårs junior. I likhet med de andre på laget, drømmer han om å kunne leve av syklingen. Men, selv om det er drømmen, studerer også Halvor revisjon på BI på deltid. På den måten har han en fot solid plantet i begge leire og får gode muligheter til både å få studert og til å få trent skikkelig.

Baltic Chain Tour er ikke første etapperittet til Halvor. Tidligere i år har han kjørt i Taiwan, Russland, Romania og Estland. Baltic er det første etapperittet med innlagt hviledag, og Halvor merker at rutinen fra de andre rittene er fin å ta med. Han kjører smartere i feltet, han er bedre på hvile, spising og forberedelser generelt, og selv om man alltid er stresset på de første par etappene, så setter roen seg mye bedre enn før.

Halstrøbbel

Uten å gjøre noe stort nummer av det, har Halvor hatt litt trøbbel med halsen under de første etappene av Baltic Chain Tour. Det ble mye regn på de første etappene, og det er lett å bli syk når man kjører så hardt flere dager på rad.

På den harde, men tørre etappen i går, var imidlertid helsen bedre etter start enn før start, så Halvor benyttet 4. etappe til både å komme seg gjennom en tøff og rask etappe og å bli bedre i kroppen. Etter hviledagen i dag, får vi krysse fingrene for at formen blir enda bedre på de to siste etappene i Litauen, og at Halvor får nye flotte opplevelser fra sykkelsetet.