Trond Håkon best i bakkene

Trond Håkon Trondsen var sterkest av rytterne fra Frøy-Bianchi i monsterbakken som avsluttet Handeland Grand Prix lørdag, og klatret inn til en fin plassering.

Toppbilde: Jon Breivold (foran) og Oddbjørn Klomsten Andersen har akkurat sett skiltet som viser at de har en kilometer igjen av monsterbakken før de kan passere mållinjen i Hadeland Grand Prix.
Foto © Jørn Michalsen

HGP_liste
Trond Håkon var fornøyd med lørdagens innsats, og lover å stå på også i Ringerike Grand Prix søndag. Her fotografert foran Frøy-Bianchis transportvogn.
Foto © Jørn Michalsen

UCI-rittet Hadeland Grand Prix går i kupert terreng i åsene på begge sider av flatlandet, og er et krevende ritt. Starten gikk i Brandbu, og målgangen var oppe i Øståsen, etter en fem kilometer bakke med åtte prosents stigning.

Sju fra Frøy-Bianchi

Frøy-Bianchi hadde sju deltakere på startstreken. Selv om det var enkelte brudd underveis, var feltet ganske samlet da det nærmet seg Gran sentrum og avslutningsstigningen. Da sprakk feltet imidlertid som ventet, og de sterkeste rytterne kunne kjempe om topplasseringene seg imellom.

Av gutta fra Frøy-Bianchi hadde Trond Håkon Trondsen de beste beina i bakken opp mot mål, og klatret til en fin 19.plass.

– Det ble en tøff, men fin dag for meg. Løypa var hard, men jeg hadde mye å gi i den siste bakken, sa en fornøyd Trond Håkon etter rittet.

Jon rett bak

En annen som var tilfreds lørdag lørdag, var Jon Breivold. Han kom i mål ikke langt etter Trond Håkon, etter å ha klatrene bakkene sammen med Oddbjørn Klomsten Andersen.

Sportsdirektør Carl Erik Pedersen var fornøyd etter Hadeland Grand Prix.

– Rytterne hadde en god dag, og flere av dem kan være godt fornøyd med innsatsen. Men som vanlig er det jo også noen det ikke klaffet for.

Til Ringerike søndag

Hadeland Grand Prix er første del av et arrangement med to enkeltritt. Søndag går andre del, som er Ringerike Grand Prix. Start og mål er i Hønefoss sentrum.

Hele resultatlisten er dessverre ikke publisert lørdag kveld. Den vil komme på rittets hjemmeside – som du finner via lenke til høyre – når den er klar. Topplassene gikk tll danskene Rasmus Guldhammer og Lasse Bøchman foran svenske Michael Olsson. Odd Christian Eiking fra Team Joker ble beste norske rytter.

HGP_THT
Innsatsen lyser av Trond Håkon Trondsen når han klatrer mot mål i Hadeland Grand Prix.
Foto © Jørn Michalsen

Relatert innhold