Fadderordningen er i gang

Er du ny i Frøy og skal sykle tur landevei, er det obligatorsik å bli med i klubbens fadderordning en eller flere ganger.

Toppbilde: IF Frøy ønsker å unngå alvorlige ulykker i den grad det er mulig. Bildet er fra klubbmesterskapet på landevei i juni 2013.
Foto © Sven Kristian Jørgensen

Å sykle i grupper på landeveien krever ikke bare fyskisk kapasitet, du må også kjenne hvordan du skal oppføre deg sammen med andre. Alle nybegynnere må derfor bli med en fadder på minst en trening. Fadderne er erfarne ryttere som vet hvordan rullekjøring skjer.

Denne ordningen er viktig av hensyn til sikkerheten til deg, dine medsyklister og andre trafikanter. Den gir deg også nyttige råd slik at du får best mulig sportslig glede av syklingen.

Fadderordningen gjennomføres hver tirsdag i vårsesongen. Du og de andre nye medlemmene sykler ut fra Hvervenbukta og får lære hvordan en rulle fungerer, hvordan du skal unngå uhell, og viktige regler som praktiseres i Frøy. Etter treningen vil du også få anbefalingom hvilken av gruppene du bør starte i, og om du bør ha flere økter med fadder.

Via lenken til høyre finner du oversikt over når vi har faddere og hvem der er hver enkelt dag. Hsr du spørsmål kan du også sende en epost til Geir Westgaard – også det via lenken til høyre.

Relatert innhold