Endringer for landeveis-veteranene i 2013

Mange av oss har allerede begynt å legge planer for sesongen, og en trend som synes å tegne seg klart er at flere ønsker å delta i såkalte “aktive ritt” i stedet for eller i tillegg til turritt.

De av oss som blir 30 år eller mer i løpet av sesongen har anledning til å delta i det som nå kalles Masters cup, en navneendring tilpasset internasjonal praksis.

Det er imidlertid flere endringer for Masters cup i år, det blir enda et trinn i ritt-hierarkiet som også får konsekvenser for poengberegningen og uttak til mesterskap.

  • Kategori 1: NM Master (tempo og fellesstart), inngår i NC Master
  • Kategori 2: NC Master (8 – 10 utvalgte enkelt- og etapperitt)
  • Kategori 3: Rankingritt Master som er alle øvrige Masters-ritt i terminlista

NM Master landevei vil i år bli arrangert av Sandefjord SK i perioden 25. – 28. juli og inngår i en sykkelfestival med både terrengritt, landeveisritt for de yngste og ikke minst Sandefjord GP, internasjonalt gateritt med TV-dekning. Det blir kort sagt en 4-dagers fest for syklister.

NM Masters består av 2 ritt; temporitt torsdag ettermiddag 25. juli og fellesstart (rundløype 30 km) søndag morgen 28. juli. Begge rittene har både start og mål på torvet i Sandefjord, noe som gjør arrangementet særdeles publikumsvennlig. Mer info her: http://www.sykkelfestival.no/
Jeg kan også nevne at det i år arbeides med eget design for mesterskapstrøyer for Masters.

Ettersom NM i år går i slutten av fellesferien kan det kanskje være muligheter for å se på felles innkvartering i nærheten, jeg tar gjerne imot henvendelser fra de som er interessert. For de som vil integrere NM Masters i familieferien finnes det også andre aktiviteter som går parallelt med sykkelfestivalen: http://www.fjordfesten.no/

En annen konsekvens av at NM Masters kommer såpass sent i sesongen er at det i år blir resultatene fra NC Masters som blir lagt til grunn ved uttak til landslag i de forskjellige klasser og øvelser. Det hjelper m.a.o. ikke å vinne alle Masters rankingrittene hvis du ikke deltar i NC Masters dersom du har tenkt deg til Nordisk Mesterskap Masters i Randers 6. – 7. juli.

For deltagelse i EM på Sicilia kan hver rytter melde seg på etter eget initiativ, her gjelder ingen kvalifisering. Jeg kjenner p.t. ikke dato for arrangementet.

Vil du delta i VM (Trento, Italia 19. – 22. september) må man kvalifisere seg gjennom deltagelse i et UWCT-kategorisert ritt. Nærmeste ritt er visstnok i København 12. – 14. mai.

En komplett terminliste for Masters blir publisert når alle rittene er klarert på dato og tildelt kategori. En nærmere presentasjon av aktuelle ritt på terminlista kan vi ta på fellesmøtet for landeveisgruppene som skal holdes i god tid innen sesongstart.

De som vil prøve seg i Masters-ritt oppfordres til å også å følge med på det som blir publisert vedrørende Frøy Comp , da det vil være en tett integrering mellom kontaktene for Frøy Comp og Masters med bl.a. treningsopplegg tilpasset aktive ritt.

Evt. spørsmål kan rettes til undertegnede:

Sven K. Jørgensen
Kontaktperson Masters
skjorgen [at] gmail.com

Relatert innhold