|

Sondre vant verdenscupritt: – Som å se Klæbo på sykkel

Sondre Rokke jubler over karrierens første verdenscupseier.

Sondre Rokke imponerte da han vant verdenscuprittet i XCE  i belgiske Oudenaarde i helgen: – Det var som å se Klæbo på sykkel, var karakteristikken terrengsykkelveteran Gjertrud Bø ga Sondres prestasjon.

Sondre fra IF Frøy triumferte i verdenscup i Belgia sammen med Gaia Tormena, som er tredobbelt verdensmester i XCE.

Også andre  var imponert. Det internasjonale terrengsykkelmagasinet City Mountainbike skrev om «The suprise from Norway and the icon from Italy!».

Overraskelsen var Sondre fra IF Frøy. Iconet er vinneren av kvinneklassen, Gaia Tormena. Hun er verdensmester tre ganger i  XCE! Sondre syklet i Frøy-trøye, Gaia i VM-trøye.

XCE kalles i Norge sprint, og består kvalifisering og finaleheat, som i langrenn. Slik sett er kommentaren fra Gjertrud Bø veldig relevant, når hun skriver:

«Dette var det klasse over!!! Sondre hadde bra trøkk i pedalene og var god taktisk. Det var som å se Klæbo på sykkel.»

Rett etter XCE-ritt var det kortbane. Her fulgte Sondre opp den gode innsatsen med andreplass.

Her er Sondres dag med egne ord:

“Dagen startet veldig bra i Time Trail. Noen småfeil her og der,  men hang overraskende bra med å kvalifiserte meg som p4. 1/8 finalen var ganske grei. Havnet i heat med den regjerende europeiske mesteren og vi hadde god kontroll og tok oss videre.‘

I kvartfinalen havnet jeg i et fryktelig sterkt heat med tidligere verdensmester Simon Gegenheimer. Fikk en god start og la meg inn som nummer to,  også passerte opp til ledelsen på siste runden. Da følte at jeg hadde ok kontroll.

I Semifinalen møtte jeg nr 1 fra Time Trial. Vi hadde god kontroll på heatet og krysset mållinjen sammen.

Før finalen følte jeg meg også ganske sterk. Jeg dro i gang med det jeg hadde og tok ledelsen og prøvde å styre rittet litt. Det ble en fryktelig tett fight med Lorenzo Serres (fransk mester og TT-vinner), men greide å holde meg i front og kunne spurte inn til seier!

Allerede 30 min etter finalen var det duket for XCC. Jeg var veldig usikker på hvordan kroppen skulle føles der ettersom jeg syklet mot mange andre som hadde fått mye lenger pause. Kroppen var helt grei, ikke like påskrudd som i finalen, men dro med en 2 plass der også.

Så alt i alt en veldig god dag og fikk masse UCI-poeng jeg har bruk for videre!”

Med seieren i Belgia klatret Sondre opp på 9.plass sammenlagt i verdenscupen i XCE.

Sondre har en travel høst foran seg.
Her er rittprogrammet:
NC Brummundal
Birken
Oslo Terrengsykkelfestival Skullerud (UCI-ritt og Norgescup i rundbane og kortbane,
WC Frankrike Les Gets XCO
Norgescup  Halden
Continental Series Girona XCE
WC Barcelona XCE

Du kan lese mer og se resultatene i City Mountainsbikes rapport: