Dag 2 – Italia

Her kommer første rapport fra ungdommene selv. Noen kreative hoder har satt seg ned og gitt en god beskrivelse av hvordan vi har det her nede.

Toppbilde: Fin natur og en god utforkjøring klar for lengtende syklister

Dag 2.

Klokken er kvart på åtte når tanksen/mobilen til Andrè slår full alarm. Fire trøtte karer sjanglet seg bortover mot frokostsalen. De fleste hadde klart å komme seg opp av sengen bortsett fra trener Tor og Fabian som hadde tenkt å sove litt lengre uten å si i fra, så det ble bekymringer ved bordet.  Nutellaen ble tømt fortere enn Gaute sykler nedover. Alle smurte matpakker og gikk for å kle på seg.

IMG_1491

Oppmøte utenfor hotellet med gruppeinndeling. Nest raskeste gruppe avbildet her. På tur med guide Peter

Været var mye bedre enn på søndagen. Vi kunne til og med se sola titte over de italienske åsryggene. Denne dagen måtte bli bra. Vi gikk tilbake til rommene og dro på oss sykkeltøyet, rumpekremen og tanning oilen. Så bar det ut på tur med alle mann utenom Ted som skulle få sove noen timer til.

Turen i dag var for det meste på sti. Opp og ned gikk det. Som i går delte gjengen seg inn i to grupper, den raskeste og den nest raskeste. De raskeste gutta satte av gårde i en litt lavere fart enn ritt tempoet de holdt i går. Allikevel fortsatte landskampen mellom Sveits og Norge. Vi har en sveitsisk gutt som er utrolig konkurranseinnstilt og glad i å spurte. Dette gjorde at det ofte ble satt litt ekstra fart over bakketoppene. Men alt i alt var det en super tur for gruppe en.

IMG_1514

Artig område!

Den nest raskeste gruppen syklet så å si samme rute, men i et litt mer inkluderende tempo. Alle på gruppen syntes at stiene her er fantastiske og at det er så gøy å sykle her. Terrenget er ikke som i Østmarka der ungdomsgruppen vanligvis holder til. Her i Italia er underlaget på stiene mye jevnere, med for det meste jordbunn og såpeglatte steiner. Jordbunnen var også ofte dekket av blader i de krappe svingene vi ikke har i Norge. Det var mange utfordrende partier som gjorde fallstatistikken ganske høy. Vi får mye oppmerksomhet av italienerne, med skrubbsår på armer og bein alle mann og damer. Det mest spektakulære fallet av alle var nok trener Tor sitt når han tok turen over styret når han skulle sette fart etter passering forbi en veldig vanskelig bom. Det ble en bomtur!

IMG_1520

En glad gjeng på vei til Massa Marittima. Bare noen høydemeter ovenfor hotellet.

Til lunsj så fikk vi pasta som til alle andre måltider her. Etter lunsj var det tid for sykling på pumptracken og bading. 99’erne bestemte seg for å bade i det iskalde bassenget, mens de pysete gamle guttene holdt seg langt unna vannet. Heldigvis holdt alle seg på sykkelen denne gangen, alle hadde falt nok for en dag så det var nok best sånn.

Dagen i dag ble til sammen en fin dag for alle. Vi gleder oss masse til ny dag med nye stier i morgen!

 

Og sånn før vi legger oss, det viste seg at sykkelskillet til Torbjørn faktisk var ekte!

IMG_1540

Endelig litt shopping!