Gratulerer med dagen!

Alle frøyere gratuleres med dagen. I dag tirsdag 1. oktober 2013 er det nøyaktig 85 år siden klubben ble stiftet.

Toppbilde: I tidligere tider kunne rytterne bli hindret av kuflokker. Les hva storsyklist Wilhelm Trygg forteller om dette i artikkelen
Foto © Fra Frøy-boka

gammel
Dette er en av de tidligste logoene til IF Frøy

IF Frøy er en av de eldste sykkelklubbene i landet. Opp gjennom historien har klubben drevet med flere idrett, men sykling har alltid stått sentralt.  På jubileumsdatoen har IF Frøy mellom 800 og 900 medlemmer – og er en av de viktigste i sykkel-Norge.

Stolthet

– Vi har grunn til å være stolte av klubben vi representere, og takknemlig overfor alle de som  i 85 år har vært med å drive klubben videre. IF Frøy har vært gjennom både gode og dårlige tider, og vi må sørge for at de gode tidene vi nå er inne i fortsetter gjennom sunn og fremtidsrettet drift, sier dagens leder,  Jørn Michalsen.

Han legger til at jubileets skal markeres med mange aktiviteter lørdag 9. november. Invitasjon vil bli sendt alle medlemmene i neste uke.

Wilhelm, verdensmesteren og kyrne

Dessverre gikk mye av det historiske materialet i Frøy tapt ved en brann i 1997. Mye historie finnes likevel i Frøy-boka, som ble gitt ut ved 75-årsjubileet i 2003. Du kan lese boka via lenken til høyre. Her gjengir vi en av historiene til Wilhelm Trygg, en av klubbens desidert beste utøvere gjennom tidene. Den handler om et etapperitt på 30-tallet:

“Andre dagen i et tredagersritt hadde jeg opparbeidet meg et stort forsprang. Da kom jeg til en grind på siden av veien. Der sto det en gårdsarbeider med en svær kuflokk bak seg. Da ropte jeg til ham: Slepp opp grinda, la kuene gå!. Gårdsarbeideren så gjorde og kubølingen strømmet ut. Jeg økte forspranget kraftig takket være den manøveren. 100 meter fra mål kom Harry Snell, verdensmesteren, og knep seieren. Hadde det bare vært ei ku til, hadde jeg vunnet!”

Relatert innhold