Regionmesterskapet 2013 med gull i flere klasser

Både Sebastian Kiese (M15-16) og Jon Breivold (M Junior) syklet inn til gull på regionmesterskapet oppe i Stange. Sindre Bjerkestrand Haugsvær tok sølv på fellesstarten mens Ola Jorde tok bronse på tempoen.

Toppbilde: Sebastian med gull i tempo (M15-16)

Foto © Hans Petter Kiese

Regionmesterskapet er åpent for klubber tilknyttet både Region Innlandet (Hedmark og Oppland) og Region Øst (Oslo, Akerhus og Østfold) og ble i år arrangert av Ottestad IL i Stange kommune, ca 100 km nord for Oslo.

Klasser: M/K 13-14, M/K 15-16, M/K junior og M/K senior (Ingen veteranklasser, men veteraner, inntil 49 år kan stille i seniorklassene). For klassene M/K 11-12 år er det region-/kretsleker.

TEMPO

Dagen startet tidlig med tempo-ritt fra kl 0930. IF Frøy hadde kun to deltagere i klassene M15/16 og Menn Junior. Sebastian Kiese i M15/16 og Jon Sæverås Breivold i Menn Junior. Det viste seg å være nok det, de vant begge sine klasser, ikke bare i kretsen – men totalt uansett krets. Ola Jorde syklet inn til bronse i Menn Senior.

Sebastian

Sebastian Kiese på sin tempo

Foto © Hans Petter Kiese

FELLESSTART

På fellestarten kl 14:30 startet Menn Junior samtidig med Menn Senior og starten på rittet ble preget av mange bruddforsøk. Det ble kjørt fire runder på ca 23,5 km og den første runden gikk raskt og det ble etablert et 10-mannsbrudd der Sindre var med. Det ble kjørt knallhardt og Sindre endte på andreplass i kretsen og syvende totalt. I hovedfeltet bak satt Ola, Jon og Arnt Ove fint plassert. På neste runde var det nytt oppdeling, Jon lå fint plassert sammen med fire andre et par minutter bak tetgruppen.

Jon

Jon i kjent stil

Foto © Hans Petter Kiese

Slik gikk det også resten av rittet, Sindre satt i tetgruppen, riktignok hadde én fra Lillehammer en luke den siste halve runden og han vant med noen sekunder på gruppen bak hvor Sindre fikk det litt tungt i sluttspurten. Noen minutter bak dem igjen kom 4-gruppen med Jon som vant Juniorklassen og han slo også sine tre konkurrenter i gruppen med over fem minutter. Deretter kom restene av hovedfeltet hvor Ola og Arnt Ove satt greit med.

Flotte

At Jon syklet litt ekstra fort for å vinne et etasjefat hersker det ingen tvil om!

Foto © Hans Petter Kiese

Menn 15/16 startet 14:35 sammen med Kvinner Junior og Kvinner Senior. Her klarte ingen å komme seg løs, bortsett fra fire jenter fra Kvinner Senior som “fikk gå” etter to runder. Disse klassene kjørte tre runder, og Sebastian lå hele tiden langt fremme og dannet en trio med Rye som dro stort sett alle de syv milene i den ganske lette og flate løypa. Motvind på halve runden gjorde det vanskelig å dra fra resten av startfeltet. Nesten alle i M15/16 satt med til mål og Sebastian fikk en 7. plass med lik tid som vinneren.

Dagens

Dagens firkløver

Foto © Hans Petter Kiese

Relatert innhold