Carl Erik skal jobbe mer for Frøy

Frøy skal få enda mer glede av Carl Erik Pedersens kompetanse i 2013. Klubben har utvidet hans engasjement. I år skal også de mest ambisiøse turrytterne og ambisiøse rekrutter både på landevei og i terrenget få glede av hans kompetanse.

Toppbilde: Carl Erik Pedersen instruerer Frøy-Bianchiryttere på treningssamling i Spania. Foto: Haakon Selje
Foto © Haakon Selje

Carl Erik Pedersen er en av Norges mest anerkjente sykkeltrener, med en imponerende merittliste. Det gjelder resultater på topp aktivt nivå, og ikke minst når det gjelder Styrkeprøven fra Trondheim til Oslo. Det siste av mange høydepunkt da han sto bak laget som i 2009 syklet rittet under 12 timer (med Frøy-rytter Espen Rygge på laget).

Anerkjennelse
De siste årene har Carl Erik oppnådd mye anerkjennelse for jobben han har gjort med eliterytterne i Frøy – og i fjor med kontinentallaget Frøy-Trek. Akkurat nå forbereder han kommende sesong for rytterne i Frøy-Bianchi.

– IF Frøy er heldig som kan bruke en slik sykkelkapasitet. I 2013 er derfor hans engasjement utvidet. En viktig oppgave blir å jobbe med kontinentallaget, slik at laget kan fungere enda bedre. Frøy-Bianchi har ambisiøse planer for 2013-sesongen. Nå er laget gjennom en tøff treningsperiode. Etter et læringsår  i fjor, er målet at kontinentallaget på alle måter skal fremstå blant de mest seriøse norske teamene. Carl Erik vil som trener og sportsdirektør være en sterk bidragsyter i så måte, sier Espen Hillmann, som er leder for landeveissyklingen i Frøy, og dermed også sjef for Frøy-Bianchi.

Talentutvikling
Målsettingen er at også andre grupper i Frøy skal kunne bruke hans kunnskap. Målet er at han kan brukes for å utvikle talenter både på landeveien og i terrenget. Klubben har en jobb å gjøre for å være gode nok på dette området, og den jobben starter nå.

Det utvidede engasjementet gir økte utgifter, men har også en solid inntektsside. IF Frøy har inngått sponsoravtale med Styrkeprøven, som innebærer en god sum i direkte støtte, samt at Frøy får disponere en kassebil som bekostes av Styrkeprøven. Avtalen gir også muligheter for ytterligere inntekter.

Rittinntekter
Carl Erik jobber også andre inntektskilder, og har inngått avtaler som gjør at rittarrangører betaler for å få Frøy-Bianchi i feltet.

IF Frøy gleder seg til å utvikle samarbeidet med en av sykkel-Norges mest anerkjente fagpersoner. Vi er overbevist om at det vil utvikle klubben ytterligere.