Henrik eneste i drakt på siste etappe

De to siste dagene av Baltic Chain Tour ble tøffe for rytterne fra Frøy-Bianchi, og søndag ble Henrik Evensen lagets eneste rytter i feltet. Innsatsen i etapperittet i Baltikum var likevel oppløftende totalt sett.

Toppbilde: Henrik Evensen diskuterer søndagens taktikk med Halvor Tandrevold og Eivind Ekeli
Foto © Kyrre Rørstad

Femte etappe lørdag ble en gedigen nedtur for Frøy-Bianchi. Etappen gikk mellom byene Panevezys og Utene i Litauen. 154 km med sidevind gjorde sitt for å ødelegge for det tungt sykdomsbelastede laget.

Syk Eivind

Allerede under oppvarmingen måtte Eivind Ekelig kaste inn håndkleet. Han har slitt på samtlige etapper, og har etter hvert pådratt seg en kraftig forkjølelse som gjorde at det ikke var mulig å fortsette i dag. Han ble dermed sittende i følgebilen for å hjelpe de andre gutta så godt det lot seg gjøre.

Etter få mil i rittet, som for vinnerne endte med over 45 km/t i snitt, endte moroa for Halvor. Med så store pusteproblemer at han knapt nok husket hva som skjedde, måtte han fullføre resten av etappen med oksygenmaske i ambulansen. Han kviknet imidlertid raskt til, og er nå i fin form. Men noe mer sykling i Baltikum blir det ikke i denne omgangen.

Sidevind

Med tre ryttere igjen i feltet, var det sidevinden som satte en skikkelig støkk i Tord og Elias. Litt uheldig plassering i feltet gjorde at de falt av fra hovedfeltet som etter hvert ble delt i totalt 4 grupper med over 20 minutters mellomrom fra første til siste gruppe. Dessverre røk begge to ut på tidslimiten og vi har dermed fire av fem  ryttere ute av konkurransen i løpet av samme dag.

Lørdagens best plasserte rytter ble igjen Henrik, som kom seg inn med tredje gruppe. Dessverre ble målstreken passert en liten evighet bak vinneren, men lyspunktet var i alle fall at Henrik er med til siste etappe.

Over alle forventning søndag

Med en mann igjen på laget, er det begrenset hva man kan håpe på av resultater og prestasjoner underveis. I så måte, gikk det over all forventning på søndagens etappe.

Med vinden i ryggen, var snittfarten på over 50 km/t den første timen, og endte på over 46 km/t i gjennomsnitt  på de i underkant av 15 milene til Vilnius. Henrik var offensiv helt fra start, og satt med i fronten av hovedfeltet hele dagen.

Dessverre  måtte han ta litt mer vind enn han hadde godt av i løpet av de siste tre kilometerne og det ble ikke så mye krefter igjen å spurte med. 20. plass på etappen er likevel mer enn godkjent, og all grunn til å være godt fornøyd med. Henrik ble eneste som fullførte rittet fra Frøy, og endte totalt på en 58. plass.

Gode erfaringer

For gutta i Frøy Bianchi, har Baltic Chain Tour gitt mange gode erfaringer som tas med videre. Rittet har gått over seks etapper og 1 019 km. Med over 45 km/t i snitt totalt for vinneren, har det vært en tøff påkjenning, og med så mye sykdom i laget, er det veldig bra innsats av alle sammen som kom seg gjennom de fire første etappene med mange høydepunkter underveis.

For Henrik ble det to store sjanser av seks mulige, og vi gleder oss over den gode innsatsen til alle sammen.