|

Bli med på Holmenkollen sykkelfestival

Patrick Mørk deltok i Holmenkollen sykkelfestival i 2020. Han er sikkert på plass i år. Foto: Samir Tawiq

Lørdag 7. og søndag 8. mai inviterer IF Frøy til sykkelfestival for de yngste i Holmenkollen. Vi håper på mange deltakere fra vår klubb.

Holmenkollen sykkelfestival er etablert for å gi et rittilbud på asfalt til unge syklister. Med et stadig mer komplisert trafikkbilde og mange krav for å arrangere ritt på landeveien, mener vi rulleskiløypene i Holmenkollen er perfekt for de yngste aldersgruppene. Her er det ingen biltrafikk som kan skape farer eller ødelegge rittet.

Holmenkollen sykkelfestival er endel av NCFs Jokerserie for ungdom for aldersklassene fra 13 til og med 16 år. Men vi har tilbud til alle fra seks år.

De aller yngste – fra seks til ni år – kjører tempo og sprint lørdag, og fellesstart søndag. Disse sykler en avkortet løype uten de største stigningene og utforkjøringene.

Klassene fra til 16 år kjører først tempo og så sprint lørdag. Heatene i sprint settes opp med utgangspunkt i tidene i temporittet. Søndag er det eliminasjonsritt, der sistemann tas ut etter et visst antall runder.

Vi håper alle aktuelle ryttere holder av helgen. Informasjon om felles påmelding kommer.

Les mer på sykkelfestivalens hjemmeside.