Gull, sølv og bronse i tandem-NM

Frøy tok ett NM-gull, ett NM-sølv og en NM-bronse i det uoffisielle mesterskapet i tandem lørdag. I samme arrangement ble det også et gull og to sølv i regionmesterskapet i tempo.

Toppbilde: Denne flotte gjengen med Frøy-syklister representerte klubben på en glimrende måte under uoffisielt NM i tandem lørdag 20. mai. Fra venstre Elin Stavnes, Jannicke Kalland , Dagfinn Bang- Johannessen, Rainer Henriksen, Marie Finstad, Eirik Nordbye, Katrine Hoff Quirk, Sissel Sørensen Bye, Dag Ove Sørheim og Hanne Mellemstuen.

Pall_herrer
Premiepallen i herreklassen, med Rainer og Dagfinn øverst.

Når det samtidig ble flere topplasseringer og masse poeng i mastersklassene, er det bare å slå fast at det virkelig ble en tempofest for Frøy under Tempo Gigante på Bjørkelangen.

Hele ni ryttere med piloter stilte til sammen i det uoffisielle norske mesterskapet i tandem. Det er en økning fra en i 2014 og tre i fjor.

Tandemsatsingen i Frøy er mye av forklaringen, for fem av syklistene kom fra vår klubb. Dette er første gang iallfall i “moderne tid” at Frøy stiller med tandemsyklister i et mesterskap, så dette var en milepæl både for rytterne som stilte til start på Bjørkelangen og for klubben

Rainer og Dagfinn øverst på pallen

I herreklassen var Rainer Henriksen med Dagfinn Bang-Johansen raskest, og ble dermed uoffisiell norsk mester.

I samme klasse stilte også Hanne Mellemstuen og Marie Finstad – fordi de hadde menn som piloter. De ble henholdsvis nummer fire og seks med pilotene Jan Ove Sørsheim og Eirik Nordby.

Sølv og bronse
Pall_damer
Medaljevinnerne for kvinner. Elin og Jannicke på sølvplass, mens Sissel og Katrine bekler bronseplassen.

I kvinneklassen vant Torunn Gaarder fra Vestby, med Bente Rossing som pilot. Her ble frøyerne Elin Stavnes og Bente Sørensen nummer to og tre – med Jannicke Kalland og Katrine Hoff Quirk som piloter.

Vi gratulerer alle som stilte med flotte prestasjoner – og ønsker lykke til med resten av sesongen. Det er forste flere tandemritt igjen – ikke minst i Region Østs tandemcup

Gull til Vegard – sølv til Embret og Emma

Tandem-NM var en del av temporittet Tempo Gigante – som også var regionmesterskap i tempo. Her gjorde Frøy det meget bra. I regionmesterskapet vant Vegard Stokke klassen 15-16 år, mens Embret Svestad-Bårset ble nummer to. Ni ryttere stilte til start i 15-16, men bare ryttere fra Region Øst kunne telte i regionmesterskapet.

I kvinner senior ble Emma Skjerstad nummer to i regionmesterskapet, bak Line Marie Gulliksen fra Bærum.

Gode mastersprestasjoner

Tempo Gigante hadde også mastersklasser – med meget gode Frøy-resultater. Vi nevner klassevinnerne:

Trine Hansen – nummer 1 K 50-54
Ann-Kristin Tøftum – nummer 3 K 50-54
Thomas Jansen – nummer 2 M 30-34
Håkon Zahl – nummer 2 M 45-49
Arne Brørs – nummer 3 M 45-49
Jan Bodin – nummer 1 M 55-59
Lorenz Tanner – nummer 3 M 55-59
Steinar Forsmo – nummer 3 M 60-64
Terje Øderud – nummer 3 M 7-74

Elin_Jannicke
Elin Stavnes (bak) og Jannicke Kalland i full fart under tandem-NM

Relatert innhold