19 – NITTEN!!!! – medaljer i terreng-NM

Toppbilde: Karoline Longva tok gull i 16-årsklassen under UM i XCC (kortbane) i helgen
Foto © Hans-Georg Foss

Utrolige 19 medaljer – fire gull gull, ni sølv og seks bronse ble fangsten for IF Frøy under NM og UM i terreng i helgen. Seirene gikk til Oda LaForce i rundbane og kortbane i junior kvinner, mens Karoline Longva i kvinner 16 kortbane og Jonas Nermoen i kortbane Masters 35-39 år.

NM-Oda
Od LaForce var like suveren som vanlig og sikret to gull under NM i rundbane og kortbane.
Foto © Hans-Georg Foss

Mesterskapet markerte IF Frøy som en av de ledende terrengklubbene i Norge, med en rekke gode resultater i tillegg til pallplassene.

Oda LaForce var igjen helt suveren i junior kvinner – og med sølv i NM fellesstart landevei for kort tid siden, er den ingen grunn til ikke å slå fast at hun er landets beste kvinnelige syklist i juniorklassen. At hun får følge av Emile Taug med tredjeplass i kortbane i samme klasse , er ekstra gledelig. Blant jentene sikret Karoline Longva seg sølv i rundbane i tillegg til gullet i kortbane. Petra Rønning tok sølv i rundbane og fjerdeplass i kortbane i kvinner 14, mens Erle Pedersen tok bronse i begge disipliner i samme klasse.

Frøy-dominans i tøff juniorklasse

Blant guttene er konkurransen enda hardere. I juniorklassen kjempet Sondre Rokke og Martin Farstadvoll om gullet i rundbane, men begge måtte seg seg slått av William Høiness Larsen. Sondre tok sølvet med samme tid som vinneren, mens Martin sikret seg bronsen.

NM-Emilie_1
Emilie Taug tok bronse i kortbane under NM søndag,
Foto © Hans-Georg `Foss

I samme klasse ble Sebastian Robles Larsen nummer 7, Henrik Farstadvoll nummer 8, Aleksander Nilsen nummer 12, Mikkel Pedersen nummer 21, Ånund Eggen-Vaa nummer 29. Nicolai Frøyland foss nummer 31 og Jakob Buhs nummer 32.

Snakk om laginnsats!

Brødrene Sølv Rokke

Også i kortbane tok Sondre Rokke sølvet – og samme plassering fikk lillebror Eirik i menn 14. God helg for brødrene sølv, altså. Andre medaljevinnere Emil Longva med sølv i rundbane i menn 14, Aksel LaForce med bronse i rundbane menn 15 og Einar Blørn-Lian med bronse i rundbane menn 13.

I seniorklassene ble det ingen topplasseringer, men plassseringene er på vei i riktige retning. Vi merker oss spesielt Ole Christian Fagerlis 12.plass. Han er fersk i IF Frøy-drakt, men en superveteran i terrengsykkelsammenheng.

Masters-medaljer

Mesterskapet i Brumunddal var NM også i Masters. Deltakelsen av frøyere var lavere enn vanlig, men vi noterer oss rundbane-sølv til Mariama Jammeh i kvinner K55-59 og Jonas Nermoen i menn 35-39, samt bronse til Colin Eick i menn 50-54. I kortbane tok Jonas revansje og sikret seg gull. Mariama Jammeh tok sølv i kvinner 55-59 også her, mens Thomas Færgestad syklet til bronse menn 50-54.

I tillegg til gode sportslige prestasjoner, markerte IF Frøy seg også som en klubb med samhold, gode ledere og imponerende støtteapparat. Ikke minst det siste er viktige for at alle som sykler i drakten skal få fram sitt beste.

Gratulerer til alle utøverne, og takk til alle som står på for å skape resultater og idrettsglede!

NM_Martin_Sondre
Martin Farstadvoll leder foran Sondre Rokke under rundbane-NM lørdag. I mål var stillingen motsatt mellom de to.
Foto © Hans-Georg Foss