Karoline og Emil August med i ungdoms-EM

Toppbilde: Karoline Longva sammen med Lisa Jordet fra Asker under ungdoms-EM.

Søskenparet Karoline (16 år) og Emil August (14 år) Longva er denne uka med i ungdoms-EM i MTB. Det foregår i Pila og Aosta i Nord-Italia. Her kommer en rapport fra lagleder) og far Pål Longva.

Karoline-EM
Emil med full fart i krevende løyper i Nord-Italia

Mesterskapet består av to individuelle konkurranser (prolog og rundbane) og en stafett. I tillegg kjøres det en sprint for de ca 1/3 beste etter prologen. Norge stiller med tre lag, som hver består av to gutter og en jente. Frøys utsendte i år er Karoline. og Emil August – som ganske sikkert er fornøyd med å sykle i norsk landslagsdrakt,

Mens mange dro ned noen dager i forveien, var det uaktuelt å droppe NM, så det ble en småhektisk start på mesterskapet. Vi dro rett på Gardermoen fra Brumunddal, pakket om, og var i avgangshallen 0330 natt til mandag. Fly til Milano, leiebil, så rett opp i høyden for test av tempo-løypa (1800moh) som ble kjørt dagen etter (tirsdag). Ca 1.40 med full spiker i høyden var en tøff start, og våre utsendte havnet litt ned på listen, utenfor seeding til sprinten senere i uken. Men god stemning og godt å komme i gang.

Stafetten onsdag ble en opptur. Laget til Emil, som ellers bestod av Peder Wettre  fra Asker og Eline Ekroll fra Sande, hadde en bra seeding (nr 19), mye på grunn aven utrolig sterk prolog av Eline. Stafetten gikk i rundbane-løypa, som er relativt teknisk, noe som passet våre godt. Terping på teknikk gjennom mange år i Østmarka kastet her av seg, og de jobbet seg oppover i feltet. Endte som nr 11 av 75 lag.

Laget til Karoline, som ellers bestod av Leo Gundersen fra Geilo og Elias Bjerke fra Romeriksåsene, fikk en veldig uheldig start da Leo på 1.etappe ble regelrett kjørt ned rett etter start. Han kom seg imidlertid til veksling og Elias fikk kjørt de opp ca 50 plasser. Karoline holdt bra stand mot mange sterke gutter på siste etappe, og jobbet bra i en knallhard worldcup-rundbaneløype. De endte som 58 av 108, bra på dette nivået!

Veldig gøy også at det siste norske laget med Sivert Ekroll, Nichlas Øveraasen og Lisa Jordet vant! Lisa tok 20 meter på Italia siste 100 meter og passerte streken først. Trøyer og ja vi elsker var en veldig fin avrunding av onsdagen for team Norway.

Torsdag ble det rolig trening og heiing på de andre før avsluttende rundbane fredag og lørdag.