160 frøyere med i Kalas Cup

Fantastiske 518 deltakere startet i det første rittet i Kalas Cup 2016. Og enda bedre – 160 av dem –det vil si godt over en av fire – kom fra IF Frøy. De fikk alle en flott sykkeldag – selv om arenaen var provisorisk.

Toppbilde: Denne glade gjengen med tiåringer er veldig fornøyd med at Kalas Cup er i gang.
Foto © Jørn Michalsen

11052016_Kalascup_ted
Ted Johansen vant klassen Sport 29-17 år – og prisen for beste posering på seierspallen
Foto © Jørn Michalsen

Åpningsrittet i terrengcupen som i år har fått ny sponsor og heter Kalas Cup, arrangeres tradisjonelt på Skullerudstua med IF Frøy som ansvarlig.

Midlertidig arena

I år måtte arenaen flyttes til området på nedsiden av vannverket, på grunn av anleggsarbeid utenfor Skullerudstua. Dermed måtte også traseen forandres – noe som skapte mye ekstraarbeid for mange ildsjeler i klubben.

Fordelen ble at det ble et tett og intimt arrangement, hvor publikum stod nær rytterne og hvor de virkelig fikk følelsen av å være på et sykkelritt i terrenget.

Sol og varme

Med god hjelp av mange varmegrader og sol ble det et veldig fint arrangement med masse blide fjes. Løypene fikk mye ros, og selv om det var veldig mye folk på et lite område, gled det hele nesten smertefritt.

Også sportslig ble det en fin kveld for Frøy, med mange gode resultater Her er pallplasseringene for arrangørklubben:

11052016_kalas_cup_start
Full fres i starten på Kalas Cup, også i de yngste klassene.
Foto © Frank Solberg

Helena Nyhus – K12

Oda LaForce – K13

Nina Malme Gulbrandsen – Sport K40-49

Magdalena Kwarta – Sport K30-39

Ted Johansen- Sport M17-29

Andreplass:
Jacob Buhs – M12
Adrian Myhrvold – M15
Kristel Linnea Mulelid – Sport K30-39
Mariama Jammeh – Sport K50-59

Tredjeplass:
Henriette Bakkeli Götz – K15
Henrik Eckmann Farstadvold – M13
Trude Dombestein Elde – Sport K30-39
Jon Flydal – Sport  M30-39

Flott arrangørstab
11052016_Kalascup_gutter
Christian Brembo Andersen (til venstre) og Vemund Orheim Hatlen var to fornøyde niåringer fra Frøy på Skullerud i går.
Foto © Jørn Michalsen

Like imponerende var innsatsen hos de mange i arrangørstaben. Det krevde erfaring og evne til improvisasjon å arrangere et ritt med så mange deltakere i løpet av to og en halv time på en trang og midlertidig arena. Det klarte arrangørstaben med glans. IF Frøy og alle deltakerne fra klubben har all grunn til være takknemlig overfor funksjonærene – spesielt de som stiller opp i ritt etter ritt.

Denne gangen er det spesiell grunn til å takke Tor Otto Strøm og Trond Willy Larsen, som har lagt ned en kjempeinnsats for å få etablert ny løype. At den fikk ros at deltakerne, er ekstra hyggelig.

Til slutt, kveldens søteste: Pappa  i målområdet: Hvorfor hoppet du plutselig av sykkelen mitt i rittet? Sjuåring: Jeg så et russekort i veikanten.

110523016_kalascup_veterandamer
Er det dette som heter å tapetsere pallen? fra venstre Kristel Linnea Mulelid, Magdalena Kwarta og Trude Dombestein Elde.
Foto © Jørn Michalsen