150 lykkelige rekrutter og en våt leder på Hjemme alene-fest

Vi fikk ikke invitere venner, men med 150 våryre barn og ungdom og vannballongkasting på lederen, ble det en heidundrenes «Hjemme alene-fest på Skullerud onsdag. Åtteåringene Solveig, Ella og Martin var blant de som koste seg.

Toppbilde: Solveig Kjellsen, Ella Østigaard Brenna og Martin Østigaard Brenna var konsentrerte før start.

Klubbritt høyde
Kristian Straith, Solveig Kjellsen og Mikkel Sandbakken driver med virkelig terrengsykling i skogen overfor Skullerudstua.

IF Frøy skulle arrangert Kalas Cup 9. juni, men myndighetene sa nei til å lage ritt for andre enn egen klubb. Ritt er viktig for de yngste, og for de ble erstatningen med konkurranse med egne klubbkamerater veldig god. Det ble både medaljer og brus.

Til sammen 150 frøyrekrutter fra sju år til 16 år stilte til start. For mange var det første gang med startnummer på sykkelen, og gleden var stor da rittet var i gang

Blant  de som var konsentrerte før start var åtteåringene Solveig Olava Kjellsen, Ella Østigaard Brenna og Martin Østigaard Brenna. Da starten gikk var det fullt trykk i rundbaneløypa på Skullerud for de og alle andre.

De forskjellige aldersklassene var samlet i egne kohorter før og etter start, og smittevernet var vel ivaretatt. Ikke ble det bråket spesielt høyt, og all søppel ble fjernet. En fest slik den bør være.

Fest ble det også da Dagfinn Bang-Johansen inviterte deltakerne til å kaste vannballonger på leder Morten Winsnes i akebakken. De var belønning for småfantene fordi de og alle andre i Frøy nådde målet med antall turer og antall deltakere opp til Haukåsen under årets utgave av Haukuka.

Barna ble kjempeglade. Leder Morten ble våt!

Se videoer av vannballongkastingen via lenke til høyre (på Facebook)

– En fantastisk  hyggelig sykkelkveld. Å se så mange lykkelige frøyrekrutter gledet alle som var til stede. Det er likevel synd at Oslo kommune har regler som gjør at vi ikke kunne invitere barn og ungdom fra andre klubber. Vi vet vi kunne gjennomført Kalas Cup på en smittevernvennlig måte. For meg er det utrolig at politikerne tillater fester med 3000 deltakere i byens parker, men nekter idrettslag å arrangere positive tiltakt som dette, sier rittanvarlig Jørn Michalsen i IF Frøy.

Klubbritt_2_bredde
Ivrige 11-åringer før start.

Relatert innhold