Odas NM-sølv i fellesstart toppet god Frøy-helg

Frøy-rekrutter stod for mange gode prestasjoner på landvei og i triatalon denne helgen – med Oda LaForce sitt sølv i NM fellesstart for junior som den beste. – Ikke så veldig slitsomt, sa Oda selv etter pallrittet.

Toppbilde: Oda LaForce på premiepallen med sin sølvmedalje etter NM junior landevei. Gullet gikk til Camilla By fra Stjørdals-Blink og bronsen til Emma Risnes fra CK Elverum.

Oda har syklet terreng i IF Frøy i mange år, og dominerte juniorklassen både i terreng og CX i fjor og i vår. I helgen forsøkte hun seg på landeveien, i det første rittet der siden hun var 13-14 år. Det gikk veldig bra.

Hun var med i en gruppe på seks ryttere som tidlig kom seg løs i løypa nord for Kristiansand, og som kom samlet til mål. Oda forsøkte å støte flere ganger, men bakkene var ikke lange nok til at det lyktes. I spurten ble hun dømt inn til sølvmedalje.

– Egentlig var det ikke så veldig slitsomt, og til tider gikk den sakte. Landevei er noe helt annet enn terreng, men det var gøy å være med, sier hun.

Oda vil fortsatt ha terreng som hovedgren, selv om hun vil sykle landevei som variasjon. Neste viktige ritt er NM i terreng i Brumunddal om 14 dager. Og så er hun selvsagt også klar for Nordisk mesterskap og UCI-ritt når IF Frøy arrangerer Oslo Terrengsykkelfestival om vel to måneder.

Også Henrik Farstadvoll er vokst opp i IF Frøys terrenggrupper. Nå frister også landevei, og i dag kom han inn på en sterk 8.plass i NM fellesstart for junior. Feltet var stor med mange gode ryttere, og det ble kjørt aktiv. Henrik var hele tiden i tetfeltet, og var i et brudd bare et par kilometer før mål. Det ble imidlertid kjørt inn. Han var med i spurten om tredjeplass, men endte som nummer åtte. En veldig god prestasjon. Og for alle frøyere er det hyggelig at vi igjen setter preg på landeveisritt.

Det bidra også bror Martin Farstadvoll og Jacob Buhs for. Begge syklet bra i NM, men uten å komme til mål. Rittet ga likevel god erfaring.

Også i triatlon har Frøy-drakten markert seg i helgen. Emil August Longva sikret seg bronse i UM sprint, som gikk utenfor Arendal. Konkurransen består av 375 meter svømming, 10 kilometer sykling og 2,5 kilometer løping. Emil August gjorde det naturlig nok best i sykling, og er veldig fornøyd med tredjeplassen.

UM_Triatlon
Emil August Dolva var fornøyd med bronsemedalje i Supersprint, Kristian Haugetun fra Åsane tok sølv og Kristian Heggelund Dahl fra Rye sølv.