Frøy-toget i gang i Norgescup terreng

Toget av Frøy-ryttere er i gang i Norgescupen i terreng. Det markerer inn, og ruller inn til mange gode resultater.

Toppbilde: Henriette Götz er fører på Frøy-toget gjennom løypa i Lillehammer. Bak henne kommer Sylvi Sommer (til venstre) og Celine Solheim
Foto © Hans-Georg Foss

NC1_rundbane_Oda_Emilie
Med to serie har Oda LaForce sikret seg ledertrøya i kvinner junior. Emilie Taug til venstre tok en fin tredjeplass i kortbanerittet
Foto © Hans-Georg Foss

Lillehammer CK arrangerte årets første Norgescup 6. og 6. juni. dessverre med strenge koronabegrensinger. Det var derfor bare eliten som slapp til av syklister utenfor Region Innlandet Takk til LCK som stod for et fint arrangement.

Oda i kjent stil

Oda LaForce startet sesongen i samme stil som hun avsluttet den forrige, og var suveren i kvinner junior. Under lørdagens rundbane XCO. Emile Taug ble nummer fire. I kvinner senior kjørte Cecilie Solheim inn til en fin 8. plass, Helena Nyhus ble nummer 11, Sylvi Sommer nummer 12 og  Henriette Götz nummer 13.

I menn senior kjører Ole Christian meget sterkt,  men var uheldig og røk kjedet ut på siste runde. Han fikk likevel konstatert at formen er god.

Teknisk trøbbel for gutta

I menn junior får vi det hektisk i teknisk sone, Martin Farstadvoll ligge i en firer gruppe i front, men får en punktering rett etter teknisk og får en lang løpetur før han får nytt bakhjul, det samme skjer med Nicolay Frøylan Foss og Mikkel Pedersen. Sondre Rokke ryker kjedet… så ikke helt Frøy sin dag. Aleksander Nilsen kjører inn som beste Frøyer på 12plass.

Det er sjeldent med en premie-seremoni uten en eneste frøyer. Men tekniske problemer er også en del av denne sporten.

Spennende kortbane

Søndagen var der klart for kortbane, vi starter dagen med nok en seier til Oda LaForce , som parkerer teten i kvinner senior på siste runde ( KSenior kjørte en runde mer, men de startet sammen) Emile Taug kjører inn til 3.plass. I kvinner enior blir på nytt Celine Solheim vårt best kort med en 7.plass etterfulgt av Sylvi Sommer (8) , Helena Nyhus (10) og Henriette Götz. (11).

Klart for revansje

Juniorgutta var klare for å vise at Frøy fortsatt skal være med å kjempe toppen. Sondre Rokke spurter inn til seier, Henrik Farstadvoll kjører inn til en tredjeplass, mens resten av gutta leverer god kjøring: Aleksander Nilsen 10, Sebastian Larsen15, Martin Farstadvoll 16, Ånund Eggen-Vaa 19, Mikkel Pedersen 25 og Nicolay Frøyland Foss 33.

Nå er terrengsesesongen endelig i gang. Syklister, supportere og støtteapparat ser fram mot NM i Brumunddal om tre uker.

Hans-Georg Foss tok mange fine bilder fra rittet. De kan du se via lenke til høyre. 

NC1_rundbane_2
Nicolai Frøyland Foss (foran) og Mikkel Pedersen i fint driv på Lillehammer
Foto © Hans-Georg Foss