|

126.000 frøydemeter opp – og sol på vei ned

Trude Elde på vei opp Haukåsen i solnedgang. Hauken som burde sittet i treet var dessverre ikke tilstede da bilde ble tatt. Foto: Tor Otto Strøm

126.000 høydemeter. Eller i dette tilfellet frøydemeter. Det ble fasiten før sola gikk ned for siste gang i Haukuka 2023.

Lang, lang rekke med unge og eldre frøyere opp Haukåsen.

Totalt ble det syklet mer enn 900 turer opp til Haukåsen fra førstemann var i bakken 06.00 mandag morgen til siste frøyer kom opp ca klokken 21.00 søndag kveld. Målet var tusen – men det nås neste år.

I løpet av uka var det terrengsyklister, landeveissyklister, endurosyklister, tandemsyklister og ikke minst masse barn. Frøy Kids koste seg i bakken hele uka.

Totalt syklet 138 frøyere, og av disse var 39 under 12 år.

Flest turer for menn hadde Guttorm Christensen og for kvinner Ingvild Myrvang. Ingvild var også raskest at kvinnene, mens Ottar Andre Sjursen sikret seg den prisen blant herrene. Gratulerer til begge to.

Verdt å merke seg er det at Ole Sigurd på 12 år tok 30 runder, mens Svein-Ole Retteråsen like godt slo til med 50 turer på en dag. Det er 7.000 høydemeter!

Alle oppfordres til å prøve det selv, også nå etter at Haukuka er over.

Dagfinn Bang-Johansen er Sjef med stor S for Haukuka.

Mest av alt er likevel Haukuka et fantastisk sosialt event i IF Frøy, skapt av Dagfinn Bang-Johansen og også drevet av han – sammen med gode hjelpere. Det er lavterskel, alle heier på hverandre, alle sykler sammen. Av dette blir det et solid stykke klubbfølelse.

– Det jeg liker så godt i IF Frøy er at selv om ikke ideene i utgangspunktet er så gjennomtenkte, er det mange som bidrar med på å gjøre slike tiltak til en suksess. Det er endurotrenere som tar grusen opp og kjører på fete stier ned, tandemgruppa som legger turen innom eller foreldre som er med barna sine (og innser at de snart ikke holder følge lengre). I denne sammenheng har Ole Christian hos Kalas vært en stor pådriver som kom på dette med egne trøyer og buffer som det kjempes om, sier Dagfinn.

I år ble det hele toppet med Camp Haukuka, hvor barn og voksne overnattet sammen. Det var ekstra spennende og sosialt.

– Camp Haukuka ble en super suksess for oss som var der. Per Andreas Norseng og Astrid Helene Eriksen hadde ordnet noe enkel kveldsmat hos de nye vertene på Mariholtet, de hadde med telt som stod i bunnen av Haukåsen, kake og litt snacks. Rett og slett lagt forholdene til rette for et fin camp, sier Haukuka-general Dagfinn

Takk til alle deltakerne og ikke minst til Dagfinn og de andre arrangørene. Nå gjenstår oppsummering og fintelling . og ikke minst utdeling av trøyer, buffer og andre premier på høstens klubbkveld.

Og kjenner vi Dagfinn rett blir det Haukuka også neste år – med nye morsomme påfunn til glede for unge og eldre frøyere i alle fasonger.

Oscar (5), Victor 9 og Mirella (11) – alle med etternavnet Tiltnes – var de som bidra under Haukuka.