| |

Patrick til topps i Jokermesterskapet

Patrick Mørk øverst på seierspallen, med stor pokal og Jokermester-trøye

Det begynner å bli lenge siden en Frøy-rytter var best i ungdomsmesterskap på landeveien. Nettopp derfor er det gledelig av mange grunner at Patrick Mørk gikk til topps i Jokermesterskapet søndag.

Patrick fyller ikke 13 år før i desember, og var derfor yngst i felttet i dagens fellesstart.

Han kjørte meget bra, og i spurten var han suveren. Han sikret seg dermed den største pokalen i sin klasse.

I følge far Per Christian har Patrick hatt en veldig god utvikling den siste tiden, og er nå på et nivå der han kan konkurrere mot og ofte slå sine konkurrenter.

I tillegg til søndagens seier, ble Patrick nummer tre i lørdagens ritt.

For IF Frøy er det hyggelig at klubben markerer seg også blant de unge på landeveien. Klubben har lenge vært blant de absolutt beste i terreng og også i Masters landevei. Fremover er målsetningen av vi også skal ha gode landeveissyklister i ungdomsklassene og blant eliten.

Holmenkollen sykkelfestival, som er en av ritthelgene i Jokerserien er et tiltakene for å oppnå dette. Et annet er at klubben har takket ja til å arrangere Jokermesterskapet i 2025, Der er Patrick fortsatt i aldersklassene som kan delta, men målsetningen er at mange flere unge frøyere er på startstreken.

Og bare så det er sagt – dette betyr ikke at terrengsykling skal nedprioriteres. Tvert i mot skal klubben arrangere NM i rundbane og kortbane dette året – om NCF sier ja. Det betyr at det ikke er fare for kollisjon mellom mesterskapene – og alle ungdommer som ønsker å delta i alle grenene skal få mulighet til det.

Se alle resultatene fra Jokermesterskapet søndag her.