Vinterferie i sykkelhimmelen

Nord for høyhusene i Benidorm og Calpe-klippen litt lengre øst, ligger sykkelhimmelen. I hvert fall ifølge Frøygutta Haakon Selje og Sindre Bjerkestrand Haugsvær.

Toppbilde: Sindre Bjerkestrand Haugsvær får en skikkelig motivasjons-boost før sykkelsesongen i Norge

Begge i sitt siste år på videregående. Begge i sitt første år som seniorsyklister. På landsbygda noen korte kilometer fra Costa Blanca, treffer du oftere på en syklist enn en bil. Her er den spanske våren i full gang. Dalførene dufter av mandelblomst og kvistbrenning av fjorårets druekvister.

– Herlig. Tørr asfalt. Et nettverk av småveier og fjellpass. Mer enn du kan drømme om, sier Haakon og Sindre.

Velkjent for Frøyere

Marina Alta heter området nord for Benidorm, Altea og Calpe. For en rekke syklister er dette et velkjent område, også for mange syklister i IF Frøy.

Haakonog
Haakon Selje (til høyre) og Jonas Orset på toppen av Coll de Rates.

– I går syklet vi med Jonas Orset (tidligere Frøy-Trek nå Team People4you) over Coll de Rates, Calossa d´Ensarria og ned til Benidorm. Han kjenner området som sin egen bukselomme. I dag gikk turen lengre innover mot Castell de Castells og Sierra de Xortá. Duskregn og litt vind, men stort sett har det vært sol og 17-18 grader, opplyser de to.

Både Sindre og Haakon har vært i området tidligere. Sindre på sykkelsetet i fjor sommer. Haakon som fotograf under treningsleiren for Frøy-Bianchi for kort tid siden, men da uten sykkel. Begge er fornøyd med å være tilbake.

– En uke her nede gir et skikkelig motivasjons-boost fram mot sesongstarten, og mange mil i beina.

Sesongåpning

Tilfeldighetene ville det også slik at de fikk med seg to etapper av det årlige etapperittet Volta a La Marina i området. En 12 km bakketempo fra Xalo og opp Sierra de Bernia, samt en rundløype på 71 km med start og mål i byen Pedreguer.

– Begge etappene var utfordrende. Spennende å få delta i et ritt utlands, og kjenne på nivået blant spanske syklister. Volta a La Marina er et amatørritt, men likevel lå snitthastigheten på fellesstarten i Pedreguer på 44 km i timen. Den gjengen her nede har krutt i beina, sier Haakon og Sindre. Sindre fullførte rittet drøye 3 minutter bak vinneren.

Fredag morgen går turen hjem til Oslo igjen. Ifølge Yr.no til sol, men med 4 grader minus. Tørr asfalt byttes ut med MER spinning på SATS Hellerud og rulle. Men om en drøy måned er det vår. Også i Norge.