Verdenscupstart i Barcelona

Rapport fra verdenscupen i Barcelona fra Celine

Toppbilde: Verdenscupstart i Barcelona
Foto © Terrengsykkel

Å komme i gang med verdenscupen var fantastisk gøy. Etter en uke på antibiotika grunnet en bihulebetennelse som ikke helt hadde sluppet taket i forkant, var treningsdagene frem mot løpet dessverre noe redusert. Jeg satset likevel på at dette i alle fall ville resultere i godt overskudd i beina. Løypa var lagt rett ved Fana Magica midt i Barcelona som var en supermorsom arena for å kjøre ritt. Løypa var preget av mye 180- og 90 graders svinger på løs grus som ga mye utfordringer og krevde gode svinger og rask akselerasjon. Jeg kjørte prologen til en 12. plass og var helt okei fornøyd med dette. Med 1.5-3.5 sekunder opp til regjerende verdensmester, europamester og fjorårets vinner av verdenscupen fikk jeg bekreftet at jeg hadde gjort noe riktig siden forrige sesong da veien opp til disse tre var betydelig kortere enn i fjor.

I kvartfinalen fikk jeg det tøft. Jeg har trent mye på starter da jeg i fjor var alt for treig på dette. Dette fikk jeg veldig mye igjen for og jeg kom raskt opp i fart og lå godt an frem til en 180 graders sving hvor jeg, grunnet hvilken startbane jeg lå i, kom dårlig ut og havnet som nr 3 videre. Her ble luken opp for lang og jeg endte med å slippe opp mer enn jeg burde. Dette er noe jeg tar med meg videre at jeg må klare å holde koken og gi absolutt alt helt til over mål tross at det underveis ser dårlig ut!

Jeg var forferdelig skuffet rett etter målgang over at jeg røk i kvartfinalen da jeg hadde tatt sikte på semifinale. Når jeg ser tilbake på rittet og har fått ting litt i perspektiv tar jeg likevel med meg veldig mye positivt og bekreftelse på at jeg har gjort mye riktig i vinter. Veien opp til toppen er kortere i år og startene mine, som jeg har øvd aller mest på, har forbedret seg veldig. Nå ser jeg frem til mye god trening frem til neste verdenscup i Italia 15. juni.

For de som er ekstra interessert er det i maiutgaven av Terrengsykkel et intervju med meg og mine tanker om sprint. I tillegg til en lengre reportasje om hvordan Verdenscupen i sprint legges opp.

Vil også rette en STOR takk til klubben for støtte til reisen. Dette er med på å gjøre det mulig å kombinere studier og toppidrett.

Celine