Frøy tildelt prisen som Årets idrettslag i Oslo

Det var stolte representanter for IF Frøy som torsdag kveld ble tildelt prisen som Årets idrettslag i Oslo.

Toppbilde: Frøy-kidsene Ole Edvald Tangen Risheim (foran) og Peder Lid Strand mottar prisensom Årets Idrettslag fra divisjonsdirektør Kjell Storaas Hansen. Bak ser vi Nina Malme Gulbrandsen og Morten Winsnes.
Foto © Frank Michaelsen, Oslo kommune

diplom

Prisutdelingen skjedde i Oslo Rådhus, og ble overrakt leder Morten Winsnes med byens ordfører Marianne Borgen og byråd for kultur, frivillighet og idrett Rina Mariann Hansen tilstede.

–  Jeg er stolt, og aller mest på vegne av alle våre medlemmer. At en sykkelklubb blir utnevnt til Årets Idrettslag blant 650 andre klubber i kommunen, er en anerkjennelse både til IF Frøy og til sykkelsporten, sier klubblederen.

Han representerte klubben i rådhuset sammen med nestleder Arne Hanssen, leder for terrenggruppen Nina Malme Gulbrandsen og frøy-kidsene Peder Lid-Strand (9) og Ole Edvard Tangen Risheim (8). Til stede var også tidligere leder Jørn Michalsen, i egenskap av leder i NCF Region Øst.

I begrunnelsen for tildelingen trekkes det fram at Frøy er en aktiv samfunnsaktør som bidrar i organisasjonsarbeid og som har stor aktivitet på mange områder. Spesielt trekkes det fram at klubben har grepet fatt i konflikten mellom gående og syklende i marka, og har bidratt til å begrense konfliktnivået.

– Prisen er en anerkjennelse, og jeg håper dette betyr at Oslo kommune i mye større grad vil legge til rette for sykling som idrett, ikke minst gjennom anlegg for barn og ungdom, sier Morten Winsnes.

Prisen består av et diplom, samt 15.000 kroner.

Torsdag morgen var Morten Winsnes og Jørn Michalsen gjester i Østlandssendingen. Innslaget på radio kan høres via lenken til høyre.

Her er hele begrunnelsen:
«IF Frøy er en aktiv arrangørklubb som alltid stiller seg positive når det trengs arrangører til ulike mesterskap. I år er det bl.a. NM i lagtempo som står på programmet i tillegg til det tradisjonsrike terrengsykkelrittet som går i Østmarka.

Klubben har tilbud for de yngste gjennom «Frøy Kids» til de eldste i «seniorgruppa». «Frøy Kids» er gruppa for sykkeltrening for 7-12 åringene. Her er treningene lagt til marka for å unngå trafikkerte veier og for å øke sykkelferdighetene. Målet er mange, glade og gode barn på sykkel. Dette er et svært populært tilbud og det har til tider vært venteliste for å kunne delta for de aller yngste.

Tandemgruppen til rettelegger for de som pga. en eller annen form for funksjonsnedsettelse trenger ledsager for å komme seg ut på sykkel. Gruppen er økende i antall deltagere. Konflikten mellom sykkel og gående i marka har IF Frøy grepet fatt i. Gjennom konstruktiv dialog med andre organisasjoner og tilrettelegging av egne løyper har de bidratt positivt til å redusere konfliktnivået.

Klubben er en aktiv samfunnsaktør som bidrar i organisasjonsarbeid og gjennom ulike store og små arrangementer som bydelsdager, sykkelaktiviteter på andres arrangement, holdningskampanjer for aktive syklister og mosjonister.»

Frøy_pris_3
Glade frøyere sammen med en bunadskledd ordfører Marianne Borgen etter tildelingen. Foran fra venstre Ole Edvald Tangen Risheim og Peder Lid-Strand. Bak fra venstre Arne Hanssen, Nina Malme Gulbrandsen, Jørn Michalsen og Morten Winsnes.
Foto © Frank Michaelsen, Oslo kommune

 

Relatert innhold