Velkommen til klubbmesterskap i terreng onsdag 29. mai

IF Frøy ønsker velkommen til klubbmesterskap i terreng onsdag 29. mai klokken 18.00. Her finner du all informasjon om mesterskapet.

Toppbilde: Ivrige forhjul står klare på startstreken i fjorårets klubbmesterskap i terreng.
Foto © Jørn Michalsen

Tidspunkt: Onsdag 29. mai 2013 
Sted: Haraløkka Idrettsanlegg
Starttider:
18:00: Klasse 6‐9 år
18.15 Klassene K 10, K 11‐12, M 10 og M 11‐12 år.
18.40: Øvrige klasser.

Rekkefølge ved oppstilling start kl. 18.15: M 11‐12, K 11‐12, M10 og K 10.
Rekkefølge ved oppstilling start kl. 18.45: M‐senior, M‐junior, M15‐16, K‐senior, K 15‐16, M 13‐14, K 13‐14

Oppmøte og registrering

Forhåndspåmelding er ikke lenger mulig. Påmelding kan fortsatt skje på Haraløkka fra ca. 17.15 til 18.00, og senest 30 minutter før start i klassen. Ingen påmelding etter 18.00!
Startnummer: Festes foran på sykkelen. Strips deles ut sammen med startnummer.
Start og mål: Grusbanen ved klubbhuset på Haraløkka.
Servering: Etter rittet blir det servering av kake og drikke til deltakerne og funksjonærer

Klasseinndelinger og antall runder

K/M 6‐9 år: Egen løype med master. Løypa blir en kombinasjon av terrengsykkelrittløypa fra i fjor og i år.
M/K 10: Løypa blir en kombinasjon av terrengsykkelrittløypa fra i fjor og i år.
M/K 11‐12: Løypa blir en kombinasjon av terrengsykkelrittløypa fra i fjor og i år.
M/K 13‐14: Lang løype, 1 runde.
K 15‐16: Lang løype, 1 runde.
K‐senior, K‐junior, M 15‐16 og M‐junior: Lang løype, 2 runder.

M‐senior: Lang løype, 3 runder.

Løypebeskrivelser

Klasse 6‐9 år: start fra grusbanen. Du sykler rett fram og svinger til høyre over på traktorvei. Like før brua i enden av traktorveien går det sti opp til høyre som ender ut på grusvei. Til høyre på grusveien, opp til toppen av bakken, der man tar inn til venstre på sti. Stien følges rett frem, ned en bakke og knekker opp igjen til et større stikryss. Her drar man til vestre for så å gå direkte mot høyre der stien deles i to. Følg stien over et svabergparti frem til neste store stikryss, her knekker løypa 90 grader til høyre og utforkjøring ned til grusveien. Man krysser grusveien og tar over på sti som skrår nedover mot høyre. Stien går da gjennom et skogholt og rett ned på grusbanen og mål.

En voksen person sykler foran alle deltakerne, slik at det ikke skal være tvil om veien.

K/M 10, K/M 11‐12: Som beskrevet ovenfor ut fra start og til andre store stikryss her går løypa rett frem og til venstre i enden av et svaberg. Løypa går så direkte til høyre og ned et “dropp”. Løypa følger der en singletrack som svinger først mot venstre og deretter mot høyre og frem til en steinete utforkjøring. I bunn av utforkjøringen drar løypa direkte til venstre og etter ca. 100 meter inn i skogen til høyre og kommer ut på en ny bred trasé og en utforkjøring på svaberg. Like før bunnen på denne utforkjøringen tar løypa en 90 grader sving til høyre, over en klopp og inn i en ny steinete utforkjøring. I bunn av utforkjøringen skal man over en ny klopp og deretter ut på grusen. På grusen tar man til høyre og kjører opp bakken, på toppen av bakken knekken løypa til venstre og inn i 6‐9 årsløypa inn til mål.

Øvrige klasser, ny lang løype : Løypa starter ut fra grusbanen på Haraløkka og svinger på asfaltdekke rundt fotballbanene før man tar over på grus og følger grusen opp en bratt bakke på baksiden av klubbhuset. På toppen av bakken går løypa 90 grader til høyre og fortsetter med klatring på sti. På toppen av bakken drar stien til høyre, over på smal småteknisk sti.

Løypa følger relativt smal, steinete sti i relativt flatt terreng i ca. 800 meter og drar seg nedover på slutten mot et kryss der skiløypene møtes på vinteren. Her drar stien nedover i våt skiløype før den drar til venstre for så høyre over i smal våt sti etter ca. 60 meter. Dette partiet er vått, med en del røtter i svak stigning. Stien knekker så nedover og midt i bakken ( kommer brått på ) går stien 90 grader til venstre og en bratt klatring oppover på smal sti. Fra toppen er det fin flyt på barnålssti som knekker bratt ned igjen på andre siden av toppen.

Stien svinger venstre og kommer ut igjen på en bred stitrasé med noe røtter og klopper som fører rytterne tilbake til det store stikrysset. Her går løypa 90 grader til høyre og oppover, et lite stykke ned etter toppen før stien drar opp til venstre i en småteknisk klatring. Følg stien rett frem på bred barnålsbunn før den knekker mot venstre og inn i løypa til K/M 10‐12 og man får en liten teknisk kneik med 90 grader til høyre i bunn.

Stien går over en rekke svaberg‐kuler ned til et større stikryss der man drar til høyre og kjører løypa til K/M 6‐9 motsatt vei ned til Haraløkka, dvs. man kommer ned skogsbilveien i enden av grusbanen. Ved runding fortsetter man rett videre rundt fotballbanene på asfalt, det er kun ved målgang at man tar til venstre inn på grusbanen.

Se track av løypa via lenken til høyre

Relatert innhold