Vårtur til Slettestrand

Ungdomsgruppa starter sesongen med super vårtur til Slettestrand for andre år på rad. Ingen ble skuffet denne gangen heller og alle har nytt fantastiske forhold og veldig godt sosialt samhold

Toppbilde: Marius hopper i teknikkparken

Sesongstart gjøres etter fjorårets suksess på samme måte i år. Turen startet på Haraløkka kl 17 med mål om å nå Danmark og Slettestrand tidlig fredag morgen. Med 23 ungdommer, reiseleder og noen mastersyklister som tok av sted, var stemningen topp. Arild stilte med minibuss og fikk fylt opp bussen med en entusiastisk sykkelgjeng.

Stena Saga var et klart valg, hvor andre alternativer var nedstemt lenge før turen ble bestilt. Overnatting på båt skulle det være og det ble det. Antall timer søvn på båten varierte veldig. Ventilasjonen under bildekk i lugarene var ikke på høyde til å opprettholde sertifisert oksygennivå fulle av ungdommer med høy stemning. Litt hjelp til å slippe inn luft ble gjort, så lufte ikke lengre var synlig. Den ganske strukturerte alders- og kjønnsdelte lugarsammensetningen ble fort justert og noen heldige gutter fikk sovne til hyggelige jentestemmer summene i lugaren.

Etter fjorårets litt overraskende oppvåkningsbeskjed om at båten ankom havnen om få minutter var alt under full kontroll i år med bestilt frokost og kunnskap om når båten faktisk la til havn. En drøy times biltur tok oss til Slettestrand, et MTB paradis på vestkysten. Flere mil med fantastiske flytstier ventet oss og syklene skulle for flere testes ut for første gang for året ute.

Gruppebilde etter intervaller
En sliten gjeng etter bra innsats på intervaller

Gruppene ble delt opp fredagen i en ren jentegruppe med målsetning om å komme tidlig i gang med teknikktrening. Med assistanse fra super-Henriette tok Trude med seg alle sammen ut på sti for å gå gjennom litt grunnleggende øvelser for å skape mer flyt i terrenget. Med stort sprik i alder og ferdighet hadde alle noe å lære av hverandre og noen å se opp til. Videofilming ble bruk for å faktisk vise hva som skulle til. Av og til gjør man ting på en helt annen måte enn det føles. Med et raskt blikk på en filmsnutt av seg selv, er alt mye lettere å justere.

Fokusert Henriette
Henriette i bra tempo på en av mange intervallrunder

De eldste ungdommene dro ut med sin nye trener Ole Fredrik for å starte dagen med litt intervaller. Litt våryre og entusiastiske gikk det fort fra start og pulssonene lå nok noe høyere enn det som er riktig for oppvarming til intervaller. Stiene var helt topp, raske og morsomme, ingen klarte å holde igjen på hverken fart eller distanse. Oppvarmingen ble på godt over timen før intervallene ble kjørt i gang. Veldig bra innsats og rundetider som helt klart viser at gutta har gjort en bra jobb i vinter, sammenlignet med tidligere år.

Martine
Martine i full fart på stiFoto © Tor Strøm

Mellomste gruppa dro ut på stitur. 23 km med tilrettelagte stier. Overraskende kupert og med mye fine svinger og høy fart. Underlaget er rask, sand og jordbunn som gir en god opplevelse av flyt, med fine klatringer og nedkjøringer. Veldig mange som sykler med konstant smil i disse skogsområdene. Utrolig bra start for mange å føle mestring og få tråkket bena gode og møre.

Deilig lunsj blir servert som en del av forpleiningen her nede. Slettestrand har et feriesenter som har spesialisert seg på tilreisende MTB syklister. Fine leiligheter og mye og god mat. Muligheter for bading innendørs eller for de som vil ute i sjøen. Med sånn 15+ m/s vind på strande og litt tipping på vanntemperatur på rundt 5 grader, har det vært lite prat om bading ute i år.

Bra fart
Adrian i bra fart gjennom svingen

Økt to på fredag ble det intervaller på de som ikke startet dagen med det. De eldste tok turen til en spesiallaget teknikkpark. En fin løype med masse tekniske elementer. Både gode muligheter til å terpe på dropp, rock-gardens og svingteknikk i tillegg til mye pumping og retningsendring. Mange tok store steg på droppfronten og med god instruksjon fra lokal instruktør ble det også gjort noen a-ha opplevelser på svingteknikk.

Rock-garden
Flere nivåer av vanskelighetsgrad i rock-gardenFoto © Tor Strøm

Intervallgruppene rapporterte om høy entusiasme og veldig bra innsats. Mange med litt få kilometer i bena fra vintertreningen kjente det godt på slutten av øktene og følte seg ordentlig gjennomslitne. Deilig slitne!

Lørdagen skulle vise Danmark fra en enda bedre side.  Solen lyste gjennom tretoppene og tørket underlaget litt fra fredagens duskregn. Kombinasjon gjorde stiene enda raskere og nye rekorder på intervallrunder var innenfor rekkevidde. Alle gruppene, denne dagen delt opp i aldersgrupper startet med intervaller. Litt slitne ben fra en hard dag på fredag gjorde det litt tøft å komme i gang, men absolutt ordentlig bra innsats og tider som tyder på at syklistene tåler en del trøkk allerede.

Mastersyklist
Også noen få mastersyklister tok turen ned og kunne nyte det fine stinettet.Foto © Tor Strøm

Utrolig fin gjeng med konstant store smil og mye glede. Veldig godt samhold og bra gruppefølelse. Ikke minst at vi er så heldige å ha så fin fordeling mellom jenter og gutter gjøre at turene gir mye ut over glede av å være på sti. Vil tro de fleste guttene var raskt klar over hvor jenteleiligheten var og hva de til enhver tid drev med. Kreativ butikktur ble det på dem også, med noen jenter som tok med seg feriesentrets aktivitets-leker og dro av sted. Stor trehjulssykkel med tralle er jo helt perfekt fremkomstmiddel.

Søndagen er planen en ordentlig tidlig sykkeltur, for de som klarer å krype seg ut av senga til en time før frokosten står på bordet. Sist var det stort oppmøte og vi regner med at ivrige Frøy-ungdom, stiller noe blide og entusiastiske opp der i morgen tidlig igjen.

Vi gleder oss til siste dagen her nede, selv om den i hovedsak vil bestå av reising. Planlagt ankomst er kl 18 på Haraløkka etter ferd med Superspeed fra Danmark til Larvik.