Variabel NM-innsats i Grimstad

Magnus Børressens knallsterke fellesstart, meget god kjøring av Sigurd Nesset og Halvor Tandrevold i samme ritt, og en sterk 9. plass av Jon Brevold i juniorklassen tempo, ble lyspunktene for Frøy og Frøy-Bianchi i et ellers variabelt norsk mesterskap for klubben

Toppbilde: Jon Breivold sikret seg en meget bra niendeplass i fellesstarten for junior. Bildet er tatt fra gaterittet i Kristiansand senere. Nå er han tatt opp på kontinentallaget Frøy-Bianchi
Foto © Haakon Selje

Sigurd
Sigurd Nesset gjorde et sterkt fellesstartritt, og satt i hovedfeltet inn til mål. Han jobbet godt gjennom alle de 200 kilometrene.Til venstre langer Ulf Åsheim drikke til Frøy-rytterne.
Foto © Haakon Selje

NM gikk i Grimstad og Kristiansand  i forrige uke. Dessverre ble innsatsen fra Frøy og Frøy-Bianchi preget av mye sykdom og skader i år. Mange av de påmeldte stilte derfor ikke på startstreken. Heldigvis sier rapportene at mange nå er på bedringens vei, og snart tilbake på sykkelsetet.

Fellesstarten for seniorer ble som vanlig mesterskapet høydepunkt. Alle de beste proffene stod på startstreken først i det nesten 200 mann store feltet i Grimstad søndag. Fra Frøy-Bianchi stilte Sigurd Nesset, Halvor Tandrevold og Jon Anders Grøndahl, mens Adrian Hallgren, Sindre Fremstad og Fredrik Dyrøy representerte Frøy.

Hardkjør

Norgeseliten ga et stort publikum rundt den 11 kilometer lange rundløypa valuta for oppmøtet. Det første bruddet gikk alt rett etter start, og det ble kjørt aktivt gjennom hele rittet. At hjemmefavoritten Thor Husvold vant med ettsekund på Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, var selvsagt meget populært.

Magnus Børressen, som kjører for OneCo, var aktiv i feltet gjennom hele rittet, og satt helt framme også da spurten gikk. Han tok en meget sterk 7.plass, bare to sekunder bak vinneren Hushovd.

Også Sigurd Nesset og Halvor Tandrevold kjørte godt. De satt i hovedfeltet gjennom hele løpet. Sigurd kom inn som nummer 38 og Halvor som nummer 53, henholdsvis 12 og 22 sekunder bak Thor. Selv om plasseringene var relativt beskjedne, var kjøringen god. Bare 75 av 189 startende kom i mål. Resten enten brøt eller ble tatt ut – blant dem de andre rytterne fra Frøy og Frøy-Bianchi.

God tempo av Jon

Jon Breivold har hatt en god sesong i juniorklassen. Under fellesstarten var han uheldig og var utsatt for et velt.  På tempoen gikk det mye bedre, og Jon tok her en meget fin 9. plass. Jon er fortsatt fersk på sykkelen, og har gode mulighet til å hevde seg enda bedre med mer rutine.

 I temporittene hadde Frøy-trioen Phan Åge Haugård, Andreas Landa og Krister Hagen store ambisjonen. Det ble til slutt en femteplass for OneCo-rytterne, kanskje litt skuffende for dem.

Siri med i gaterittet

Siri Hildonen, som vanligvis sykler i masterklassen for kvinner fra 40 til 44 år, fikk dispensasjon og stilte i gaterittet for seniorer fredag. Med hele den norske eliten på plass, gjorde hun en fin innsats, selv om hun i likhet med mange andre ble tatt ut før slutt. Erfaringen ga mersmak, og nå satser hun på å sykle Norgescup neste år. Får hun med seg andre kvinner der?

Halvor_TandrevoldNM
Halvor Tandrevold kjørte godt under fellesstarten i Grimstad søndag, og kom inn rett bak hovedfeltet
Foto © Haakon Selje