Ungdom landevei ruller igjen

Ungdommen som sykler på landeveien har startet treningen sin og satser for fullt mot Ronde van Vestkant om snaue tre uker.

Toppbilde: M15-16 på gaterittet på Tusenfryd i 2012
Foto © Per Allan D Johansson

Ungdom som sykler i klassene M15-16 trener med Frøy Comp tirsdager og torsdager og kjører bakkedrag lørdagene på litt forskjellige steder samt har en fast 3 timers “rolig” langtur på søndager. Denne første treningsuken syklet vi bakkedrag opp Rundtjernveien på Trasop. Vi syklet først en rolig runde på 30 minutter fra Trasop til Skullerud via Østensjø, Oppsal og tilbake til Hellerud før vi tok seks drag opp denne bakken.

Vi satser på å kjøre litt forskjellige bakker. Vi skal kjempe oss opp Grefsenkollen, Tryvann, Ekeberg og Gjelleråsen (fra Nittedal) etterhvert. Heng deg gjerne på.

Søndag var det tid for vår første rolige langtur. Vi startet fra Hellerud kl 11:00 og syklet rundt Enebakk, samme løype som Enebakk Rundt. Turene har rolig preg men det spurtes på kommune- og stedsskilter underveis. Det har også vært litt taktisk kjøring, rulle, støting og opptrekk underveis. Alt er lov, men de som stikker av må kjøre rolig i perioder eller stoppe helt og vente på de som velger å kjøre rolig hele veien. Vi legger også inn fast spisepause underveis. Shell ved Ytre Enebakk var det naturlige valget på denne runden. På søndag var vi seks ungdomsryttere og to voksne. Det funket bra, men det er plass til flere.

Snittfarten på runden på ca 28 km/t og maksfart på 73,4 km/t. Det ble syklet 82,7 kilometer i flott vær og mer eller mindre tørre veier.

Vi legger ut info på ungdomssidene på forumet og på  IF Frøy-gruppen på Facebook før neste helg.

Første to-dagersritt er Ronde van Vestkant, som arrangeres av SK Rye og BOC, arrangeres helgen 27. – 28. april og vi satser på at alle ungdomsryttere i alle aldersklasser stiller. Lørdag er det først bakketempo og så gateritt ute på Fornebu, samme som i fjor. Søndag er det fellesstart i Maridalen.