Treningsplaner for vinteren 2014-2015

Her finner dere informasjon om inne- og utetrening for vintersesongen. Første spinning er 3. november på SATS Hellerud.

Innetreningene på Hellerud er åpen for alle aktive medlemmer av IF Frøy fra ungdom og eldre.

Treningsprogrammer/opplegg frem til og med januar

Turgrupper landevei og terreng:
IF Frøys sportslige tilbud til klubbens turryttere høsten 2014 består av:

  • Spinningtrening på SATS Hellerud i henhold til denne planen. Planen angir hvilke dager og klokkeslett det er trening, hvem som leder timene, hvilket program som skal kjøres og hvilken gruppering som er prioritert ved full sal.
  • Her finner du spinning/rulle-programmene som benyttes ved spinning-treningene på Hellerud, med program for styrketrening med vekter og styrketråkk. Alternativt styrketreningsprogram finner dere på side 7 i denne presentasjonen fra Halvor Lauvstads foredrag på klubbkvelden i 2009.
  • Landeveisgruppas forslag til ukestreningsplan for de ulike gruppene med utgangspunkt i klubbens spinningtrening på Hellerud og egentrening. Vintertreningen deles inn i to faser, der første fase varer fra november og ut januar, mens den andre fasen går fra februar og fram til vi starter med utetreningen på landeveien og i terrenget.

Tilbudet og planene har til hensikt å gi klubbens syklister best mulig grunnlag for å nå sine personlige og de ulike gruppenes målsetninger for kommende sesong. Den innsatsen og det treningsarbeidet du legger ned gjennom vinteren er avgjørende for at du skal nå de målene du setter deg. Sommerens treningsplaner vil forutsette at du har foretatt nødvendig grunntrening gjennom vinteren.
 
Treningstidene på SATS Hellerud:

Mandag 20:10 – 21:40 Først til mølla
Onsdag 19:00 – 21:40 Gruppe 1, 2 og comp prioriteres
Torsdag 20:25 – 21:40 Gruppe 3, 4 og ungdom prioriteres
Lørdag 14:00 – 16:00 Først til mølla

Gruppeinndelingene er rangert slik at gruppe 1 er de raskeste utøverne, så hvis du befinner deg i den første 1/4-delen av en samlet resultatliste på et turritt hører du nok hjemme her. Comp-gruppa er ny for neste sesong, et tilbud til landeveisryttere som fokuserer mest på fellesstart og temporitt, og litt mindre på puljestartritt (Enebakk Rundt, Styrkeprøven etc.).

Treningstilbudet på SATS Hellerud vil strekke seg fra 1. november 2014 til påsken 2015, vi skifter programmer underveis for å spisse formen fram mot sesongstart i april.
 
HF-Kalkulator (XLS) for beregning av puls i de forskjellige treningssonene.
 
Langturer på søndagene:
Fram til snøen gjør det vanskelig å sykle i marka møtes vi på Låkeberget/Lokkeberget i Maridalen kl 10:00 og sykler en rolig tur, normalt med stans på Kikut underveis.

Når snøen har kommet møtes vi i Abildsøkrysset på søndagene kl. 10:00 og sykler på veier i “lavlandet” når det er føre/vær til det. Vi anbefaler å bruke piggdekk når det har vært nattefrost, selv om det kan se bart ut på veiene. Vinterturene går ofte i en sløyfe til Drøbak hvor vi tar en kort pause før vi sykler videre. Det er lurt å ta med en ekstra trøye å skifte til etter pause + penger til kaffe og boller.

Vi oppfordrer til å avtale fremmøte med andre via diskusjonsforumet (forum.froy.org), dette er ikke organiserte turer med gruppeledere. Husk også; det er ikke alle som er på Facebook, og det kan det være gode grunner til.

Generelt:
Følg med på diskusjonsforumet. Sørensens sløyfe (bakketrening) og andre løyper sykles på personlig initiativ når det passer med vær, vind og lyst eller når man ikke har det så fint hjemme.

Noen foretrekker å trene ute på lørdager så lenge det er føre til det.
Når snøen kommer kan det avtales skiturer.

Kort sagt:
Legg gjerne ut invitasjon til andre om å bli med på treningsturer!