Tredje etappe av Monster Week – landevei

Follorittet med start og mål ved landbrukshøyskolen i Ås, må sies å være hjemmebane for oss i Frøy. Det ble kjørt 2 eller 4 runder avhengig av klasse.

Runden er den samme som vi benyttet under Kretsmesterskapet i fjor. En veldig spennende og variert løype, der den største utfordringen er stigningen fra Nesset gjennom boligområdet Togrenda opp til Nordby. Dette er bakken Frøy Comp benytter i sine bakketreninger på ukedagene, en bakke vi kjenner godt. Undertegnede logget 1000 høydemeter på rittets 4 runder, en tøff utfordring for noen og en hver. Også denne dagen var det meget god deltagelse fra klubben. Da rittet var rankingritt for ungdommen var det også en del av klubbens framtid som stilte. Svært gledelig var det også at mange Frøyere hadde funnet veien til løypa for å heie fram oss som kjørte. Det hjalp bra i bakken.

Når vi hentet startnumrene ble vi informert om at alle klasser skulle startes samtidig, grunnet utsettelse av starttidspunktet fordi avfallsmottaket som ligger langs Gamle Kongevei hadde utvidet åpningstid. Etter noen tips fra oss i Frøy, der sikkerhet sto i fokus, besluttet arrangøren å starte etter opprinnelig puljeoppsett med 5 min mellomrom mellom puljene. Bra!

Dagen bøy på litt «uffsent» vær, men temperaturen var ikke verst, så rittopplevelsen ble veldig bra. Frøysmilene og spøken satt som alltid løst og spenningen var stor. Størst var den nok hos herrene i Masterklassene, da det viste seg at alle Masterklassene skulle starte samtidig. Det gikk av gårde et brudd i bakken i første runde med 4 mann i 30 -39 års klassen og en i 45-49. Ingen fra Frøy. Hva gjør en Frøyrytter da? Mobiliserer! Trykket ble satt på og roping på alle mann fram og kjøre var i gang. Hva skjedde? Veldig lite. De som tok ansvar for å prøve å kjøre inn var så å si bare godt voksne herrer fra 45 år og oppover. Derav to fra Frøy og en ex Frøy rytter. Når «ungdommen» våknet etter et par runder og ville være med å kjøre, var det for sent og bruddet gikk inn. De var vel kanskje redde for å ikke henge med inn? Det blir nok bedre når de får trent noen år skal vi se

Resultatmessig ble dette en knalldag for oss i Frøy med fem førsteplasser, tre andreplasser og to tredjeplasser. Veldig gøy var det også at Frøy hadde rittets eldste mann Harald Schønning som vant klasse M 70 – 79.

Bilder kommer!

Relatert innhold